Forskerceller står tomme

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999


I Georg Sverdrups hus står de fleste forskercellene tomme. - Jeg tror ikke folk vet om dette tilbudet, sier kontorsjef Randi Rønningen.

Av Marianne Tønnessen

Av 23 nye forskerceller - også kalt klever - har under halvparten vært i bruk i høst. Cellene er møblert med skrivebord, stol, hylle og lampe, og er tiltenkt forskere som trenger en arbeidsplass i nærheten av boksamlingene og universitetsmiljøet.

- Noen forskere må ut av kontorene sine når de har forskningsfri. Også forskere uten formell tilknytning til UiO som jobber med prosjekter her, kan ha behov for kontor, sier Randi Rønningen, kontorsjef ved Bibliotek for humaniora og samfunnsfag.

Ikke telefon og pc

- Bare 16 forskere har hittil søkt om plass til våren, så vi har plass til flere. Søknadene vil bli behandlet fortløpende, sier Rønningen.

Av de 23 forskercellene er det 20 enkle og tre doble, og det er felles kjøkken og sittekrok. Alle cellene har uttak til telefon og pc, men biblioteket stiller ikke slikt utstyr til rådighet. Dersom du er ansatt ved UiO, kan du imidlertid få flyttet telefonen.

- Tror du mangel på telefon og pc er grunnen til at cellene står tomme?

- Jeg håper ikke det. Mange har mobiltelefon i disse dager, og pc-ene inne i biblioteket er koblet til nettet, sier Rønningen. - Men jeg tror ikke tilbudet er godt nok kjent ennå, slike celler er populære andre steder. De som har brukt dem i høst, har også vært godt fornøyd, sier hun.

Søknadsskjema til forskercellene finnes på denne nettadressen: www.ub.uio.no/uhs/ombibl/forskcell.htm


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999

Publisert 24. nov. 1999 17:54 - Sist endra 1. sep. 2014 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere