Eksterne representanter i fakultetsstyret?

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999


Medisin vil øke samfunnskontakten:

Det medisinske fakultetsstyret ønsker to eksterne representanter.
- Vi trenger et friskt pust, sier dekan Stein A. Evensen.

evensen

VIL ÅPNE STYRET: Medisindekan Stein A. Evensen. (Foto: Ståle Skogstad)

Av Marianne Tønnessen

Forrige mandag gikk fakultetsstyret enstemmig inn for å utvide styret med to eksterne representanter og foreslo at de i neste periode kommer fra universitetssykehusene.

- Vi har opplevd at verden utenfor ikke alltid har forstått fakultetets oppgaver og mål, og at universitetstanken ved klinikkene kommer i skyggen av produksjonspresset. Samtidig ønsker vi å bli mer lydhøre overfor samfunnet. Vi blir stadig kritisert for å være oss selv nok, sier Evensen, som mener innføring av eksterne representanter er en måte å åpne seg mot resten av medisin-Norge.

Vi trenger et friskt pust i fakultetsstyret, sier han.

Forandring fryder ikke?

Lov om universiteter og høgskoler åpner for eksterne medlemmer i fakultetsstyret, men universitetets ledelse må gi sin tilslutning til vedtaket før det kan settes ut i livet. Foreløpig har ikke rektor Kaare R. Norum sett saken og ønsker derfor ikke å kommentere den. Etter hva Evensen tror, er det mange fakulteter som kunne tenke seg eksterne representanter.

- Men forandring er ikke det som vekker størst begeistring i universitetssystemet. Det er min erfaring etter ett år som dekan, sier han.

19 i styret

I dag består det medisinske fakultetsstyret av 17 personer. Med de eksterne representantene blir de 19.

- Dermed har vi ikke forandret fordelingen mellom de andre representantene. Men hvis erfaringene med eksterne representanter viser seg å være gode, får vi komme tilbake til om vi trenger et slankere styre, sier dekanen.

NTNU har hatt eksterne representanter i sitt styre når loven har gitt adgang til det. Erfaringene med denne ordningen skal være utelukkende positive.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 18 1999

Publisert 25. nov. 1999 13:43 - Sist endra 1. sep. 2014 13:59
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere