Pressebiter

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1999


Pressebiter

Drømmer om Nobelprisen

- Alle liker å bli anerkjent. Det er ikke noe mål i seg selv å bli det, men det er gøy å bli satt pris på. Enhver fysiker drømmer om å vinne Nobelprisen i fysikk, men det er ikke noe mål, det er en drøm. Som de unge i dag drømmer om å bli popstjerne, sier dr.ing. Anh Kiet Nguyen.

Universitetsavisa, NTNU, nr. 14/99

Ei brennande sjel

- Intellektuelle har verken vist seg som betre eller dårlegare - verken som meir eller mindre etiske enn andre - i den situasjonen som har oppstått i Jugoslavia. Men det passar vår forfengelegheit å tru at me er så mykje betre enn andre.

Professor i nordiske språk ved Universitetet i Beograd, Ljubisa Rajic, Forskerforum 8/99

Ikke bare to streker

- Teknologer kommer med korte utgreiinger og setter to streker under svaret, mens humanister legger mer ut og har et malerisk beskrivende språk. Jeg tror det er viktig at teknologene oppdager at det er mening i det humanistene sier, og ikke bare rister på hodet. Verden er ikke bare et svar med to streker under.

Professor i medisin og tidligere prorektor ved NTNU; Rigmor Austgulen, Forskerforum 8/99

Et valg mellom onder

- Det vi kaller humanitet er bare et ønske om å bevare vår egen gode samvittighet og dyrke at vi er snille. Vi tar ikke de latente dysfunksjoner som følger av humanismen på alvor. Vi er dømt til å leve i en verden der valgene er mellom større og mindre onder, og en viss hardhet er nødvendig for å overleve.

Sosiologiprofessor Sigrud Skirbekk, Universitas 24/99

Fagidioter

- Humanister definerer seg selv som kulturpersoner, mens de ofte egentlig er fagidioter innen sine egne fag. Det er og har vært svært mange realister som har god greie på Humaniora. Men det fins pinadø ikke mange humanister som har noe greie på realfag. Man snakker om at realister trenger ex.phil. Men det som virkelig trengs, er ex.real for humanister. Det er realfagene som bærer vår tids viktigste kulturandel!

Professor Svein Sigmond til Universitetsavisa, NTNU, nr. 14/99


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1999

Publisert 13. okt. 1999 17:16 - Sist endra 1. sep. 2014 13:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere