Stor oppslutning om Arbeidslivsdagen '99

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1999


Den årlige Arbeidslivsdagen ved UiO gikk av stabelen torsdag i forrige uke. I Idrettshallen på Blindern vrimlet det av nysgjerrige studenter blant bedriftenes blide boder.

 fra en stand

MED BLIKK FOR UNIVERSITETSFOLK: - Vi ser etter folk med universitetsbakgrunn. Særlig har vi øye for humanister, sa Marte Thorsby (til høyre) i revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young. Mange studenter la turen innom Idrettshallen i forrige uke da den årlige Arbeidslivsdagen gikk av stabelen. (Foto: Trine Nickelsen)

Av Trine Nickelsen

35 deltakere fra norsk arbeidsliv inntok Idrettshallen med sine stands på den femte Arbeidslivsdagen ved Universitetet i Oslo. Her var Andersen Consulting, Arbeidsmarkedsetaten, Norsk Hydro, Norges forskningsråd, Telenor, Agresso og mange flere. I Frederikkebygningen og i Georg Sverdrups hus ble det dessuten arrangert en rekke bedriftspresentasjoner og foredrag. Arbeidslivsdagen satte punktum for to uker med ulike arrangementer omkring på de ulike fakultetene som alle tok opp arbeidslivsspørsmål. Bak det hele står Karrieresenteret, som er etablert gjennom samarbeid mellom universitetet og Studentsamskipnaden i Oslo.

Ønsker humanister

- Vi ønsker å profilere oss mer inn mot universitetet. Våre kunder krever ulike former for rådgivning, og vi må by på et bredt spekter av erfaringer, understreket Marte Thorsby i revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young. - Selskapet jobber mye mot organisasjoner, det vil si at vi jobber med mennesker. Vi ønsker folk med universitetsbakgrunn, særlig humanister, sa Thorsby. - Vi har svært god erfaring med alle som kommer fra Universitetet i Oslo.

Nysgjerrig

Line Melå studerer sosialantropologi og en av de mange studentene som tok turen til Idrettsbygningen denne dagen. - Jeg går her mest for å se og høre. Jeg prøver så smått å orientere meg. Om jeg kunne tenke meg en jobb i et konsulentfirma? Det er vel ikke det jeg primært har tenkt på, men jeg er akkurat begynt på hovedfaget og ser ikke bort fra at jeg skifter mening underveis, smilte Line Melå.

Positiv utvikling

- Jeg synes jeg ser en tydelig utvikling i kvalitet på dette arrangementet, sier Ann Elin Brattebø Andersen ved Seksjon for etter- og videreutdanning (UNIVETT). Hun roser Karrieresenteret som har fått rekordmange arbeidsgivere til Blindern denne dagen. - Dette er en arena der arbeidsgivere møter studenter. Standskonseptene er blitt langt mer profesjonelle enn tidligere. Jeg tror deltakerne synes det er attraktivt å være her. Brattebø Andersen stod selv på stand for UNIVETT. - Vi bruker denne anledningen til å møte arbeidsgivere og selge etter- og videreutdanningskurs. Jeg registrerer stor interesse for hva UiO kan tilby. Mange er interessert i muligheten for få skreddersydde kurs. Vi i UNIVETT skal være et bindeledd mellom fagmiljø og arbeidsmarked, fastslår hun.

Akademisk liv møter næringliv

Med cand.mag.-grad til næringslivet


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 15 1999

Publisert 14. okt. 1999 11:18 - Sist endra 1. sep. 2014 13:57
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere