Ny portal og arkitektur for UiOs websider

Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1999


Av Trine Nickelsen

- Det er viktig å ta hensyn til at nettvandrerne består av flere brukergrupper, understreker webredaktør John Baarli. Han har sammen med webredaksjonen det siste året jobbet med forslag til ny informasjonsarkitektur.

- Vi trenger en ny oppdeling av kategoriene som nettvandrerne kan klikke seg inn på fra forsiden. Disse må være rettet mot bestemte brukergrupper og samtidig være emneordbasert. En peker kan for eksempel være Studier, hvor målgruppen vil være både potensielle og registrerte studenter. For å finne fram direkte til det en er interessert i, skal det også være mulig å klikke på emneord. Emneord under Studier kan være studietilbud 1999, forelesningskatalogen, studiehåndbøkene, etter- og fjernutdanning, studier i utlandet og liknende.

- Tanken er at brukerne skal kunne gå direkte fra forsiden til de dokumentene som er mest relevante for den enkelte. Det bør også være egne innganger for ulike besøkende som skole, media og næringsliv, sier Baarli. Han mener dessuten at søk bør flagges opp på hovedsiden slik at en nettvandrer kan foreta søk direkte fra UiOs portal, uten å måtte klikke seg til en egen søkeside.

Dynamisk forside

Han etterlyser dynamikk i forsiden. En nettvandrer vil ikke kunne se særlige forandringer på UiOs forside fra dag til dag. - Vi har fram til nylig ikke hatt pekere direkte til aktuelle nyheter. Nå har vi imidlertid satt i gang forsøk med å hente opp siste nytt fra oppslagstavla og legge det ut på forsiden. Vi kan tenke oss tilsvarende tjenester i tilknytning til andre typer nyheter, sier Baarli.


Forrige Innhold Neste Uniforum nr. 11 1999

Publisert 23. aug. 1999 11:12 - Sist endra 1. sep. 2014 13:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere