Foreslår eget IT-fakultet

Uniforum 19.august 1999

Årgang 13, nr.11

NYTT FAKULTET: Bestyrer Nils D. Christophersen ser for seg et eget informasjonsteknologisk fakultet ved UiO. (Foto: Marianne Tønnessen)

Nytt fakultet

Bestyrer Nils D. Christophersen ved Institutt for informatikk (IFI) mener opprettelsen av et eget informasjonsteknologisk fakultet kan være et mulig virkemiddel for å gi bedre IT-utdanning ved UiO og å markere universitetet bedre utad.
- IT-faget er i ferd med å vokse ut av Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og står nå på egne ben, sier Christophersen. Han ser for seg et fakultet med både naturvitere, humanister og samfunnsvitere. Rektor Kaare R. Norum er foreløpig skeptisk til forslaget.

Foreslår eget IT-fakultet


- Krev bedre forhold i Oslo!

- Studentene burde kreve mer av Oslo: Bedre boliger og mindre byråkrati når nye studenthybler skal bygges, sa rektor Kaare R. Norum i sin tale til de nye studentene på universitetsplassen tirsdag.

- Studentsamskipnaden har planer for hele 2000 nye hybler, og bygging av disse kunne settes i gang omgående om reguleringsplaner ble godkjent, sa Norum, og minnet om at universitetets 33 000 studenter legger igjen 5,3 milliarder kroner i Oslo og dermed er en viktig økonomisk faktor i byen.

- Krev mer!


Innhold:

Oppdatert 1. februar av Informasjonsavdelingen, Trine Nickelsen. Adresse: uniforum@admin.uio.no

Publisert 27. aug. 1999 09:15 - Sist endra 1. sep. 2014 13:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere