DEBATT: Nesna-studenter ber ledelsen ved Nord universitetet holde lovnader

Studentene på Nesna forutsetter at vi får fullføre utdanningen vår på Nesna, og at nedleggelsen vil skjer etter at studentene som begynte høsten 2019 er ferdige, altså våren 2024, skriver studentrepresentant Kathrine Øines Dishington Johnsen.

En gjeng med studenter står utenfor hovedbygningen på  Campus Nesna

BEKREFTELSE: Studentene på Campus Nesna vil ha en bekreftelse fra ledelsen ved Nord universitet om at de står ved sine lovnader til studentene og at nedleggelsen vil skje etter at studentene som begynte høsten 2019 er ferdige med sine studier. (Privat)

Foto: Hans Petter Sørensen /Universitetsavisa

Til rektor Hanne Solheim Hansen og dekan Egil Solli, Nord universitet

Bekreftelse på studentrettigheter

På Nord universitet sine nettsider står det: «På sikt vil studenters valg av studiested avhenge av hvor Nord Universitet tilbyr studier. Studenter som er i gang med en utdanning vil kunne få fullført denne på det studiestedet de er tatt opp på. Dette gjelder også studenter som startet sine studier høsten 2019.»

Studentene på Nesna forutsetter derav at vi får fullføre utdanningen vår på Nesna, og at nedleggelsen vil skjer etter at studentene som begynte høsten 2019 er ferdige, altså våren 2024. Vi som studenter opplever at Nord universitet er utydelig, og vi vil ha en bekreftelse at Nord universitet står ved sine lovnader!

Vi ønsker også at Nord universitet bekrefter løftet vi fikk i fjor om at studenten på Nesna får samme fagvalg som Bodø og Levanger når det gjelder masterfag og fag 3.

Læringsmiljøet på Nesna har vært og er betydelig preget av at vi føler oss nedprioritert og oversett av ledelsen ved Nord universitet. Vi forutsetter det arbeides med at undervisningskvaliteten og læringsmiljøet skal være godt og at Nord universitet satser på oss slik som dere gjør med andre studenter ved institusjonen. Vi ønsker en tydelig ledelse og en klar bekreftelse på at våre behov og interesser som studenter blir ivaretatt av Nord universitet slik som det ble lovet oss.

 

Emneord: Universitetspolitikk, Studentforhold Av Kathrine Øines Dishington Johnsen, studentrepresentant ved Campus Nesna
Publisert 2. des. 2019 12:39 - Sist endra 2. des. 2019 12:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere