Nils Chr.Stenseth: - Kritikken er oppkonstruert

– Jeg ser ingen grunn til å følge opp den type spekulativ mistenkeliggjøring som Nedkvitne framfører, skriver Nils Chr. Stenseth i sitt svar og sluttinnlegg til historiker Arnved Nedkvitne.

PRIVILEGERT: – Vi har mange søkere – fra hele verden – til de stillinger vi lyser ledige, og er dermed privilegert ved å kunne ansette de aller beste, uten andre tilleggskriterier, skriver fakultetsprofessor Nils Chr. Stenseth ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO.

Nedkvitne (som meg bekjent ikke er professor emeritus ved vårt universitet, slik man kan få inntrykk av når han i Uniforum signerer med «professor emeritus») fortsetter sitt korstog mot Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES) og senterets utenlandske forskere. Kritikken er oppkonstruert. Vi har mange søkere – fra hele verden – til de stillinger vi lyser ledige, og er dermed privilegert ved å kunne ansette de aller beste, uten andre tilleggskriterier. Jeg ser ingen grunn til å følge opp den type spekulativ mistenkeliggjøring som Nedkvitne framfører.

Tidligere innlegg i debatten:

• Les innlegget til Arnved Nedkvitne: - Jeg håper bare at kvaliteten er høyere enn på deres historiske forskning

• Les innlegget til Nils Chr. Stenseth: Internasjonalisering er viktig for norsk akademia

• Les innlegget til Boessenkool, Star og Barrett: A response to Arnved Nedkvitne

Les innlegget til Arnved Nedkvitne: Norsk kvalitet i et EU-organisert forskningsmiljø

 

Emneord: Forskningspolitikk, Internasjonalisering Av Nils Chr. Stenseth, fakultetsprofessor ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet & tidligere leder for CEES
Publisert 16. okt. 2018 11:39 - Sist endra 16. okt. 2018 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere