Hva handler denne valgkampen om?

 Vi har vist hvordan vi kan åpne organisasjonen for de virkelig viktige spørsmålene. Vi har gitt våre løfter, og vi skal holde dem, lover sittende dekan på HF, Arne Bugge Amundsen, prorektorkandidat Christine Meklenborg Salvesen og studiedekankandidat Eirik Welo, to dager før valget på HF begynner.

MOTIVERE: – Vi vil motivere våre forskere, undervisere og studenter til å inspirere og lære av hverandre, skriver sittende dekan Arne Bugge Amundsen sammen med sine kandidater Christine Meklenborg Salvesen, Eirik Welo og Ragnhild Zorgati. 

Foto: Ola Sæther

HF har denne høsten hatt en engasjerende og levende dekanvalgkamp, og vi har deltatt i den med liv og lyst. Vårt fokus har vært de sakene vi mener det er viktig at fakultetets ansatte og studenter tar stilling til. Vi har vært klare på hva vi som nytt dekanteam lover å gjøre de neste fire årene. Vi har sagt åpent hva vi har lært av den siste fireårsperioden, hva vi kan gjøre bedre, hva vi kan gjøre annerledes. Samfunnet forventer mer av humaniora, de unge forventer mer av oss – og vi må levere.

Vi har gitt våre løfter, og vi skal holde dem

Vi tenker nytt om hvordan HF kan ledes de kommende fire årene – en handlingsorientert, prosjektbasert ledelse. Vi har sagt hvordan de syv prosjektene vi har beskrevet i vårt program, kan forme HF for fremtiden. Vi har vist hvordan vi kan åpne organisasjonen for de virkelig viktige spørsmålene. Vi har gitt våre løfter, og vi skal holde dem.

Vi vil la de fem faglig prioriterte områdene fra 2019 være arenaer for læring og inspirasjon, for å tenke nytt om samarbeid og tverrfaglighet. Vi vil også følge nye, spirende forsknings- og utdanningsmiljøer og gi dem gode vekstvilkår. Vi vil motivere våre forskere, undervisere og studenter til å inspirere og lære av hverandre.

Og ikke minst – vi har invitert til en stor HF-dugnad om hva vi som fellesskap kan gi studenter og samfunnet i tiden som kommer.

Det er et risikoprosjekt å skifte ut en hel ledelse midt i en viktig strategisk periode for HF

Om fire år vil velgerne kunne se at vi har gjennomført de syv prosjektene våre. Vi mener vi som team representerer både kontinuitet og fornyelse, og at vi vet hva vi driver med. Det er et risikoprosjekt å skifte ut en hel ledelse midt i en viktig strategisk periode for HF og for humaniora.

Programmet vårt har vi lagt frem for velgerne til vurdering, og så må de vurdere om dette programmet er troverdig – og om vi som dekanatteam er troverdige.

HF har tradisjon for sterke valgkamper, og HF har tradisjon for frisk debatt. Slik skal det være.

Vår linje i valgkampen har vært denne: Uansett uenigheter og ulike standpunkter skal det være mulig å møtes etter valget i felles sak for HFs fremtid. Dét er vår lederstil! Det handler både om vår personlige integritet og om vårt engasjement for HF-fellesskapet.

Uansett hvordan dekanvalget ender, vil vi takke for alle de spennende samtalene og møtene med studenter og ansatte som denne valgkampen har gitt oss. Vi har lært mye og møtt masse engasjement og entusiasme. Studenter har stilt kritiske og undrende spørsmål, faglig ansatte har fortalt oss hva de er opptatt av, ansatte i administrasjonen har delt med oss av sin erfaring. Alt dette lover godt for HFs fremtid.

 

Godt valg!

Emneord: Dekanvalg, HF Av Arne Bugge Amundsen, Christine Meklenborg Salvesen, Eirik Welo og Ragnhild Zorgati
Publisert 26. okt. 2018 01:29 - Sist endra 26. okt. 2018 01:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere