Man må ikke selge Botanisk hages sjel

En fornøyelsespark à la Tusenfryd tror jeg ingen vil ha, skriver Åse-Brit Westvik.

REKREASJON: Botanisk hage er et flott lærings- og rekreasjonsområde for voksne og barn, synes leserbrevforfatteren.

Foto: Ola Sæther

Man må ikke selge Botanisk hages sjel

Etter å ha lest gartner Ingrid Størens dikt ”Ta hagen tilbake” i Uniforum nr. 12 og nr. 01, kom jeg til å tenke på en opplevelse jeg hadde i hagen i fjor sommer.

Med fotoapparat i sekken gledet jeg meg til en fin og fredelig formiddag i Botanisk hage på Tøyen, slik jeg hadde hatt mange ganger før. Men noe var annerledes denne dagen. Det var et yrende liv av barnehagebarn stort sett overalt, og de var som de skal være, aktive og nysgjerrige, men ikke alltid innen rekkevidde av en voksen.

Jeg observerte noen små som tydelig moret seg med å kaste småstein på et andepar som svømte i en liten dam, da kunne jeg ikke la være å gripe inn.

Andre utfordret balansen ved å gå langs kanten av en anlagt bekk for deretter å plumpe uti. I Fjellhagen var det ikke lett for små føtter bare å skulle følge de smale stiene mellom sårbare planter.

Botanisk hage er et flott lærings- og rekreasjonsområde for voksne og barn, men for barn under skolepliktig alder mener jeg det finnes nok andre uteområder de kan boltre seg i, bli glad i naturen og lære om det liv som rører seg der.

Det er ingen tvil om at mye positivt har skjedd i Botanisk hage de siste årene slik Anne R. Smedsrud påpeker i en kommentar i Uniforum nr. 01, men det er trist at et høyt besøkstall skal være avgjørende for å få nødvendige budsjettmidler.

Om det er de barnehageansatte som misforstår eller markedsføringen som fokuserer på feil målgruppe, vil ikke jeg ta stilling til, men man må ikke selge sin sjel. En fornøyelsespark à la Tusenfryd tror jeg ingen vil ha.

 

Av pensjonist Åse-Brit Westvik
Publisert 2. feb. 2015 15:57 - Sist endret 2. feb. 2015 15:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere