Skuffet over Uniforum

Jeg er veldig oppgitt og skuffet over at Uniforum dikter i vei slik, og til og med på forsiden.

Da jeg ble kontaktet av Uniforum om å uttale meg om et ombud for forskere, sa jeg med glede ja, fordi jeg mener dette er en veldig god idé. Uniforum skriver så med store bokstaver på forsiden: "Tror rektor pynter på virkeligheten", og får det til å se ut som et sitat fra meg. Jeg avviser på det sterkeste at jeg tror dette. Tvert imot er mitt inntrykk at rektor er lydhør og kanskje til og med vil stille seg positiv til tanken om et ombud. Jeg har altså ingen grunn til å gå til felttog mot rektor, og er veldig oppgitt og skuffet over at Uniforum dikter i vei slik, og til og med på forsiden.

For ordens skyld, dette er hva jeg svarte på dette spørsmålet fra Uniforum:

"– Rektor ser ut til å mene at det ikke er sånn?

– Det tror jeg han er nødt til å si, fordi han er rektor. For dersom han skulle si at han var klar over at det skjer uheldige ting på hans universitet, så måtte han jo begynne i en helt annen ende. Om han faktisk ikke har sett negative utslag av systemet, så betyr det at han har vært heldig."

En annen ting er at intervjuet med meg handlet om behovet for forskerombud, og ikke om min oppfatning av rektor (som altså er positiv). Overskriften gir dermed ikke bare et feilaktig inntrykk av meg, men også av hva som er tema for intervjuet.

 

 

Emneord: Arbeidsforhold, Universitetspolitikk, Arbeidsmiljø Av professor i lingvistikk Janne Bondi Johannessen
Publisert 25. sep. 2013 13:18 - Sist endret 2. sep. 2014 14:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere