Administrativ arroganse

På UiO blir vi oppmuntret til å ha hjemmekontor. Mens jeg blir oppgitt og rasende. Forbindelsen til UiO gjennom Desktop Remote Connection har utover våren blitt stadig mer døende og ubrukelig.

Ved UiO har vel de fleste av oss etter hvert hjemmekontor, noe som for mange også betyr døgnåpen arbeidstid. En av de fine tingene er forbindelsen vi kan få til kontorområdet vårt på UiO, gjennom Desktop Remote Connection. Jeg hadde for noen år siden et forskningsår i Berlin, og denne forbindelsen var helt fantastisk å ha og bruke.

Imidlertid har denne forbindelsen (”kontor”) utover våren blitt stadig mer døende og ubrukelig. Forleden fikk jeg tilfeldigvis vite grunnen hos en av våre IT-folk, nemlig at forbindelsen ”kontor” var skiftet til en ny, kalt ”programkiosk”. Ingen brukere har blitt varslet, heller ikke IT-konsulentene.

Så var det altså bare å styrte hjem og få dette nye systemet på plass, og bli operativ igjen.  Men nei, så enkelt var det ikke. Installasjonsveiledningens første bud er at det er tvungent å bruke/installere Windows Internet Explorer (jeg bruker Firefox). Dette er jo ingen umulighet for unntaksbruk, bare irriterende. Men resten av programinstallasjonen(e) stoppet opp, og en mangelfull eller sviktende veiledning kunne ikke forklare eller hjelpe. Så jeg har ennå ikke noen forbindelse til ”programkiosk”.

På UiO blir vi oppmuntret til å ha hjemmekontor. Mens jeg blir oppgitt og rasende. Noen her på UiO (USIT?) må jo her ha et ansvar for et ufattelig arrogant inngrep i våre arbeidsbetingelser. Dette skulle ikke være mulig å gjennomføre uten at alle brukerne fikk en epost-varsling, og en kvalitetssikret installasjonsveiledning for ny programvare.  I stedet arter dette seg som om en smarting har klippet over en av ledningene til PC-en min, mens jeg som en middels smart bruker sitter der handlingslammet i ukevis i mistro til at jeg selv antakelig har gjort en feil eller tre.

Emneord: USIT, Arbeidsforhold, Hjemme-PC Av Ola Stafseng – professor og instituttleder ved Pedagogisk forskningsinstitutt
Publisert 23. juni 2011 11:35 - Sist endret 2. sep. 2014 14:03
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere