Universitetet i Oslo går fram elleve plasser på verdensranking

Universitetet i Oslo kommer på 58.plass på  Shanghai-rankingen over verdens beste universiteter. Det er 11 plasser opp sammenlignet med fjoråret.

KLATRER; UiO klatrer elleve plasser og kommer på 58. plass over verdens beste universiteter på Shanghai-rankingen.

Foto: Ola Sæther

Plasseringen på Universitetsrangeringen Academic World University Ranking (Shanghairankingen) gjør UiO til det 18. beste universitetet i Europa, går det fram av en pressemelding fra Universitetet i Oslo.

- Gledelig

​UiO-rektor Ole Petter Ottersen er fornøyd med at universitetet han leder, har gått opp elleve plasser og nå ligger på 58. plass på verdensrankingen over verdens beste universiteter.

- Vi vet at det på tross av metodiske svakheter er mange som ser til disse rangeringene når de velger studiested og samarbeidspartnere. Derfor er det selvsagt gledelig at vi rykker fremover, sier Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo.  Det er spesielt stor fremgang innenfor livsvitenskap og medisin.

Med dette resultatet plasserer UiO seg godt blant verdens én prosent beste universiteter.

Harvard øverst på pallen

Topplasseringen inntas ikke uventet, også denne gangen av Harvard-universitetet i USA. Deretter kommer Stanford, Massachusetts Institute of Technology og Berkeley-universitetet, før det beste ikke-amerikanske universitetet, Cambridge-universitetet kommer på femteplass. Den hardeste konkurrenten, Oxford-universitetet kommer på tiendeplass. Naturlig nok er de to britiske universitetene også de to beste i Europa. University College London havner på tredjeplass i Europa, mens Swiss Federal Institute of Technology; Zürich er på fjerdeplass i Europa, og dermed aller best av de universitetene som ikke ligger i den engelskspråklige verdenen.

Københavns Universitet best i Norden

Københavns Universitet er best i Norden med en 35.plass på verdensrankingen, mens Karolinska Institutet i Stockholm tar 48.plassen. Universitetet i Oslo er altså, ifølge denne rankingen, Nordens tredje beste universitet.

NTNU befinner seg på listen over universiteter fra 101. til 150. plass på denne rangeringen. Det er en forbedring på 100 plasser sammenlignet med rankingen fra i fjor. Grunnen til det store hoppet oppover, er trolig nobelprisen i medisin til ekteparet May-Britt og Edvard Moser i 2014.

Universitetet i Bergen plasserer seg på listen over universiteter fra plass 201 til 300.

Les hele Shanghai-rankingen for 2015.

(Oppdatert 17. august kl. 11.19)

Emneord: Rangeringer, Internasjonalisering Av Martin Toft
Publisert 16. aug. 2015 23:56 - Sist endra 17. aug. 2015 11:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere