UiO kjøper NEMKO-bygningene for 305 millioner

NEMKO-eiendommen i Gaustadalleen er overtatt av Universitetet i Oslo, som slik skaffer seg 11 700 kvadratmeter med ny bygningsmasse.

KJØPT AV UIO: Nemko-eiendommen i Gaustadalleen 30 er kjøpt av UiO for  305 millioner kroner.

Foto: Martin Toft

Kjøpesummen var i underkant av 305 millioner kroner, og eiendommen ble formelt overtatt av UiO 30. april i år, melder UiO på sine nettsider. Eiendommen har et betydelig potensiale for utvikling som UiO vil utnytte de kommende årene. Denne muligheten, i tillegg til den sentrale plasseringen, er hovedgrunnen til at Universitetsstyret gikk inn for å kjøpe eiendommen.

Oppkjøpet er  et ledd i den fremtidige utviklingen av Universitetet i Oslo (UiO). Nemko-eiendommen ligger strategisk plassert mellom Det medisinske fakultet, Forskningsparken, Ole Johan Dahls hus og det fremtidige Livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen.

– Kjøpet av Nemko-eiendommen er en strategisk og fremtidsrettet investering som vil gjøre det mulig å utvikle fremragende utdanning og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen.

UiO har vært leietaker i deler av Nemko-bygningen i flere år. Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og deler av Institutt for lingvistiske og nordiske studier vil fortsatt holde til i bygningen. De øvrige brukerne av bygningen blir nå leietakere hos UiO. Disse er Nemko AS, DNV Nemko Presafe AS og Folkehelseinstituttet (Rettsmedisinsk institutt), melder UiO.

Emneord: Universitetspolitikk, Bygninger
Publisert 8. mai 2015 11:12 - Sist endra 8. mai 2015 14:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere