Stortingsmeldingen i universitetsavisene

 - Vi ville aldri ha fått NTNUs fusjon med tvang, uttaler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Universitetsavisa i Trondheim, mens Khrono er opptatt av Høgskolen i Oslo og Akershus' mulighet til å bli universitet.

Den nye stortingsmeldingen «Konsentrasjon for kvalitet. Strukturreform i universitets- og høgskolesektoren» som skal legges fram fredag 27. mars, er i dag hovedtemaet i landets universitetsaviser.

Ikke med tvang

- Vi ville aldri ha fått NTNUs fusjon med tvang, er overskriften til Universitetsavisa ved NTNU.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen roser fusjonsavtalene, og sier til Universitetsavisa at fusjonsomkostningene ikke skal gå ut over forskning og utdanning.
 
 
Ikke først ut som nytt universitet
 
HiOA blir ikke først ut som nytt universitet på Østlandet, hevder Khrono ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Høgskolen i Oslo og Akershus vil bli forbikjørt i konkurransen om å bli det nye universitetet på Østlandet.

Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) og Høgskolen i Telemark (HiT) ligger an til å bli et universitet lenge før Høgskolen i Oslo og Akershus.Dette er en tydelig konsekvens av strukturmeldingen som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la fram deler av onsdag, skriver nettavisen.

Les mer i Khrono

Nå kommer reaksjonene

På Universitetet i Bergen har På Høyden intervjuet Forskerforbundets leder Petter Aaslestad i en artikkel i samarbeid med Khrono. Nå kommer reaksjonene, er overskriften.

Petter Aaslestad mener sammenslåingene i sektoren må skje i nært samarbeid med de ansatte. Aaslestad ønsker seg entusiastiske fusjoner.  Det er delte meninger blant fagforbundene etter at hovedpunktene i stortingsmeldingen ble kjent i dag.

– Kvalitet er ikke synonymt med fusjon, sier Forskerforbundet til Khrono og På Høyden..

Les mer i På Høyden

 
 
 

 

Publisert 25. mars 2015 17:36 - Sist endra 25. mars 2015 17:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere