NTNU-styret splittet om fusjon

Høgskolen i Narvik er ikke med i rektor Gunnar Bovims innstilling til fusjonsvedtak. NTNU-styret trer sammen klokka 15 i dag for å fatte sin endelige beslutning. Det er ventet kampvotering.

NARVIK UTE: Høgskolen i Narvik er ute som fusjonspartner, men høgskolene i Ålesund og Gjøvik kan fortsatt bli en del av NTNU. Høgskolen i Sør-Trøndelag blir en sikker partner om NTNU-styret i dag følger rektor Gunnar Bovims anbefaling om fusjon.

Foto: Kristoffer Furberg/ Universitetsavisa
Rektor Gunnar Bovim råder NTNUs styre til å velge fusjon. I innstillingen skriver han: ”Styret mener at en fusjon mellom NTNU og en eller flere høgskoler vil være  riktig for å utvikle NTNU i et lengre tidsperspektiv.”

Hvor stor en fusjon

Han ber universitetets høyeste beslutningsorgan om å velge mellom fusjon med HiST alene og et alternativ hvor HiST har fått selskap av høgskolene i Ålesund og Gjøvik.

Høgskolen i Narvik, som var med i det opprinnelige alternativ C, er med andre ord tatt ut.

Det var i løpet av tirsdagens ettermiddagssesjon under NTNUs ledersamling på Oppdal at Bovim valgte å ta bladet fra munnen og tilkjennegi sin posisjon i den pågående fusjonsdebatten. Han kom med sitt synspunkt som en innledning til en tre timer lang debatt, hvor universitetets instituttledere var invitert til å komme med sine synspunkter.

Mulig kampvotering

Det er ventet at et betydelig mindretall i styret, bestående av de ansattes representanter, vil ytre kritiske synspunkter under dagens styremøte, hvor fusjon er eneste punkt på dagsordenen. Spørsmålet er om, og hvor mange, som stemmer i mot tilrådingen.

Styremøtet er lagt til Rådssalen i hovedbygningen.

Emneord: Forskningspolitikk, Universitetspolitikk Av Tore Oksholen i Universitetsavisa
Publisert 28. jan. 2015 09:46 - Sist endra 28. jan. 2015 09:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikkje UiO- eller Feide-brukar?
Opprett ein WebID-brukar for å kommentere