Doris Jorde trakk seg fra team Ottersen i 2011: – Uheldig om folk trekker paralleller

Også i Ole Petter Ottersens forrige rektorperiode var det et medlem av rektoratet som trakk seg. – En tung beslutning, beskriver Doris Jorde.

UFORSTÅELIG: – Jeg hadde det så bra sammen med Ole Petter, Inga, Ragnhild, Gunn-Elin og Tove. Derfor kan jeg ikke forstå det som nå har skjedd i rektoratet, sier tidligere viserektor Doris Jorde. ( arkivfoto )

Foto: Ola Sæther

Ruth Vatvedt Fjeld er ikke den første til å trekke seg fra Ole Petter Ottersens rektorlag midt inne i perioden.

I juni 2011 kom meldingen om at daværende viserektor Doris Jorde forlot rektoratet for å bli leder for Naturfagsenteret fra november samme år. Det var da halvannet år igjen av valgperioden, og Jorde ble ikke erstattet.

Trivdes veldig godt

– Handlet det for deg som for Fjeld, at du ikke hadde nok å gjøre?

– Absolutt ikke. Jeg trivdes veldig godt i rektoratet, og hadde så mye å gjøre. Jeg kjenner meg ikke igjen i Fjelds beskrivelser i det hele tatt, sier Jorde.

At hun sluttet, var først og fremst av hensyn til egen karriere:

– Det åpnet seg en stilling som leder ved Naturfagsenteret, og det var en unik mulighet jeg ikke kunne la passere. Samtidig var det en tung beslutning å ta, medgir professoren.

– Du ble ikke erstattet av noen?

– Jeg hadde ansvar for internasjonalisering og fikk gjennomført mye i den perioden jeg var der. Blant annet klarte vi å få ut Handlingsplan for internasjonalisering.  

Ingen negative erfaringer

Jorde synes det vil være uheldig dersom folk nå trekker paralleller, i og med at Fjeld nå er den andre som forlater et Ottersen-team.

– Jeg hadde det så bra sammen med Ole Petter, Inga, Ragnhild, Gunn-Elin og Tove. Derfor kan jeg ikke forstå det som nå har skjedd i rektoratet. Det skjedde absolutt ikke med meg.

– Du har ingen tanker om hvordan situasjonen til Fjeld kunne oppstå?

– Nei. Jeg har ingen erfaringer som kan gi noe svar på det.

Lovord fra rektoratet

I et innlegg i Uniforum i 2011 var det øvrige rektorlaget fulle av gode ord om henne som forlot dem:

«Om noen overtar Doris sin plass i rektoratet, er ikke bestemt ennå. Vi ønsker Doris lykke til med sin nye jobb. Samtidig vil vi savne Doris i rektoratet. Hennes innsats har vært formidabel, og hun har profilert universitetet på en fremragende måte.», skrev rektor sammen med prorektor Inga Bostad og viserektor Ragnhild Hennum.


Les også:

* Trakk seg som prorektor – reagerer på UiOs versjon

 

Av Helene Lindqvist
Publisert 14. mai 2014 13:26 - Sist endret 14. mai 2014 13:35
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere