Botanisk hage får penger til vikinghage

Naturhistorisk museum får 600 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB for å bygge en ny vikinghage i Botanisk hage.

FÅR PENGER: Naturhistorisk museum får 600 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB for å bygge vikinghage i Botanisk hage.

Foto: Martin Toft

- Vi er svært glade for at Sparebankstiftelsen DNB gir oss mulighet til å gå videre med planene våre om Vikinghagen, sier botaniker Anneleen Kool ved NHM i en pressemelding .Overrekkelsen vil skje kl. 13.00 under søndagens Vikingdag i Botanisk hage.

- Hele neste år markerer NHM at det er 200 år siden Botanisk hage ble åpnet. Vi har også mange andre aktiviteter i jubileumsåret, men Vikinghagen hadde ikke latt seg realisere uten Sparebankstiftelsen DNBs støtte, slår Kool fornøyd fast.

- Nå kan vi starte oppformeringen av mye av det som skal vokse i Vikinghagen.
 

Totalt kjenner man til ca. 70 nyttevekster som ble dyrket eller brukt av vikingene i Skandinavia for om lag tusen år siden. En av de vanligste var kvann, som også var en viktig eksportartikkel fra Norge i vikingtiden, blant annet omtalt i sagaene. Hjem fra sine tokter til Middelhavet hadde vikingene med seg druer og koriander, noe forskerne har kunnet fastslå med grunnlag i arkeologiske funn.

I juni blir det avgjort hvor i Botanisk hage Vikinghagen skal plasseres. Åpningen er planlagt til august 2014.

 

Emneord: Naturhistorisk museum, Museene
Publisert 24. mai 2013 10:53 - Sist endret 24. mai 2013 11:18
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere