Utpakkingsfest i sentrum

Støvet har lagt seg, støyen har stilnet og den siste fasadepresenningen er fjernet. 21. mars inviterte Juridisk bibliotek til utpakkingsfest.

FESTEN ER I GANG: Orkesteret Corpsus Juris skapte feststemning i Domus Bibliotheca.

Foto: Ola Sæther

Med marsipankake og hornmusikk markerte Juridisk bibliotek at tre år med rehabiliteringsarbeider i Domus Bibliotheca endelig er avsluttet.

Biblioteksdirektøren ved UiO Bente R. Andreassen berømmet i sin festtale de ansatte ved biblioteket for å ha holdt åpent gjennom hele perioden, til tross for alle de ulemper rehabiliteringsarbeidene har medført.

Restaureringen av UiOs bygninger på Karl Johan

Oppdragsgiver: Kunnskapsdepartementet

Start/ferdigstillelse: 2008/2014

Første fase: Innvendig ombygging og restaurering av Domus Media og Domus Bibliotheca. Refundamentering av Domus Bibliotheca, Professorboligen og Gymnastikkbygningen.

Andre fase: Oppussing av tak og fasader. Restaurering og ombygging av Professorboligen og Gymnastikkbygningen. 

Total kostnadsramme: 897,8 millioner kroner.

 

Krevende periode

– Vi er til for publikum, og vi er en viktig del av studentenes læringsmiljø. Det ligger langt inne for oss bibliotekarer å stenge, kommenterte overbibliotekar ved Juridisk bibliotek, Randi Halveg Iversby

At det har vært vanskelig å drive biblioteket i disse tre årene, kan hun imidlertid skrive under på.

Da de innvendige arbeidene startet, pakket bibliotekets ansatte ned over 100 000 bøker, som måtte settes på plass igjen når arbeidene var over. I andre fase av rehabiliteringen ble utvendige tak og fasader dekket av stillaser og presenning. Iversby kan fortelle om tre år med mye støv og støy og om et helt år uten dagslys og uten mulighet til å se ut.

– De ansatte har vist en fantastisk stå-på-vilje, og studentene har vært veldig tålmodige, understreker hun.

Torsdag 21. mars feiret ansatte og studenter at arbeidene er over og at resultatet er blitt bra.

FERDIG UTPAKKET: Domus Bibliotheca har fått tilbake fargen fra midten av 1800-tallet.

Fordums fargeprakt

Da stillasene og presenningen ble fjernet fra de utvendige fasadene, kunne observante forbipasserende merke seg en vesentlig forandring. Den markante gulfargen på veggene er erstattet med en lysere, lik den opprinnelige fargen fra midt på 1800-tallet.

Innvendig er gamle setningsskader reparert og det er pent og nymalt overalt. Ikke minst i det vakre midtrommet har håndtverkerne gjort en flott jobb med dekor og gullmaling. Lenger inne i biblioteket har studentene fått et område hvor de kan arbeide i grupper. På festen arrangerte biblioteket en navnekonkurranse for å finne et egnet navn til dette området. Biblioteksquiz og påskeeggjakt stod også på programmet før festen var over.

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 21. mars 2013 13:41 - Sist endret 21. mars 2013 14:40
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere