Åtte vil bli NTNU-rektor

To prorektorer og to dekaner søker stillingen som rektor ved NTNU. Det samme gjør en prorektor fra Universitetet i Tromsø og en professor ved Göteborgs universitet, skriver Universitetsavisa.

ETTERTRAKTET VERV: Åtte personer ønsker å overta rektorjobben til Torbjørn Digernes ved NTNU. (Arkivfoto, NTNU)

Fire menn og fire kvinner har søkt stillingen. Navn og kjønn til den siste søkeren, er ikke kjent.

Prorektor for forskning, og nåværende rektor Torbjørn Digernes' stedfortreder, professor Kari Melby, søker rektorjobben. Melby er historiker, og kommer fra Instiutt for tverrfaglige kulturstudier.

Melbys prorektorkollega, professor Berit Kjeldstad, søker også stillingen som rektor ved NTNU. Kjeldstad er prorektor for utdanning og læringskvalitet. Hun kommer fra Institutt for fysikk.

Dekan Stig Slørdahl ved Det medisinske fakultet er på søkerlista. Det samme er dekan Ingvald Strømmen ved IVT-fakultetet.

Fire eksterne søkere er å finne på søkerlista, ifølge Universitetsavisa.

Kurt Rice er prorektor for forskning og utviklingsarbeid ved Universitetet i Tromsø. Rice er amerikaner av bakgrunn, og lingvist.

Professor Gunhild Viden ved Göteborg universitet søker rektorstillingen. Viden var professor i klassisk filologi ved NTNU i perioden 1996-2006.

En søker ønsker ikke sitt navn offfentliggjort.

SISTE: Etter at UA la ut saken, har avisen blitt opplyst om at en av kandidatene har besluttet å trekke sitt kandidatur.

Emneord: Universitetspolitikk Av Tore Oksholen i Universitetsavisa
Publisert 11. okt. 2012 12:37 - Sist endret 11. okt. 2012 13:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere