Fortsatt hardest å komme inn på medisin og psykologi på UiO

Universitetet i Oslo opplevde historisk høy søkning til grunnutdanningene ved søknadsfristen i april. Nå mottar 9781 søkere tilbud om studieplass. Medisin og psykologi er de mest populære studiene.

MEDISIN MEST POPULÆRT: Det er fortsatt vanskeligst å komme inn på medisinstudiet på UiO. Rektor Ole Petter Ottersen har selv holdt fram med å undervise på medisinstudiet etter at han ble valgt til rektor.(Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

- Med hele 3 førstevalgssøkere per studieplass, er det stor konkurranse om plassene ved UiO, sier rektor Ole Petter Ottersen.

- Vi har landets største studietilbud, ligger i tet innen forskning og har utvekslingsavtaler med mange av verdens ledende universiteter. Vi vet at UiOs søkere er opptatt av faglig kvalitet, og vi tiltrekker oss derfor dyktige studenter. Poenggrensene for opptak holder seg på et høyt nivå, og kun 11 av UiOs 96 studievalg kan gi tilbud til alle kvalifiserte søkere i årets hovedopptak.

De tradisjonelle profesjonsstudiene dominerer også i år listen over studier det er særlig vanskelig å komme inn på. Medisinstudiet hadde ved årets opptak en poenggrense på 67,7 poeng i ordinær kvote og 58,7 poeng i kvote for førstegangsvitnemål. Dernest følger psykologi (64,3/55,6), odontologi (64,6/54,3) og klinisk ernæring (61,3/52,5). Andre studier med svært høye opptakskrav er rettsvitenskap (59,4/52,3) og internasjonale studier (58,8/53,8). 

Rekordhøyt antall tilbud i realfag

- Det er ekstra gledelig at økningen i søkere til realfag ved UiO gjør at vi kan gi tilbud til rekordmange søkere til realfagsprogrammene, sier Ottersen.  Samtidig øker poenggrensene og ventelistene på blant annet geofag, kjemi og informatikk. 

- Det er flott å se at de kommende studentene ønsker å bidra til å løse viktige samfunnsutfordringer. Behovet for realfagskompetanse i samfunnet er økende, og vi vet at våre kandidater vil være ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Ønsker spente studenter velkommen 13. august

Studiestart er i uke 33. Studentene vil bli møtt av faddere, en rekke aktiviteter på studieprogrammene og ikke minst UiOs tradisjonelle velkomstseremoni på en fullsatt Universitetsplass 13. august. 

- De nye studentene er spente på hva studietiden vil innebære. Et godt studentmiljø gir grobunn også for fremragende faglige prestasjoner, og vi ønsker å gi de nye studentene en varm velkomst til en faglig, sosial og internasjonal campus, sier Ottersen.

 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker, Undervisning
Publisert 19. juli 2012 10:10 - Sist endret 28. jan. 2013 14:46
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere