Streiken rammer e-postsystemet ved Universitetet i Bergen

En serverkræsj har satt stopp for all inngående e-post til UiB-kontoer. Problemene tårner seg opp på grunn av streiken, melder På Høyden.

 

HOLDT UT: Streikevaktene ved Nygårdsgaten 5 holdt fortsatt ut i surt sommervær fredag formiddag. Fra venstre Wenche Neset (IT-avdelingen), Chernet Dotche (IT-avdelingen), Svein Hagen (IT-avdelingen), Said Berg (Kommunikasjonsavdelingen) og Britt Bruland (Sevu).

Foto: Matias Helgheim

Torsdag kveld kom meldingen fra IT-avdelingen ved Universitetet i Bergen om stans i mottak av ekstern e-post for UiB-kontoer. Problemet stammer fra kræsj i serveren som kjører e-postsystemet. Halve IT-avdelingen er tatt ut i streik.

– Hele universitetet er nesten i ferd med å stoppe opp. Det er veldig alvorlig, sier avdelingsdirektør ved IT-avdelingen, Thomas Evensen.

IT-avdelingen opplyser om at ansatte med Exchange-konto kan sende e-post ut av UiB, men ikke motta post. Disse kan fortsatt sende og motta e-post internt på universitetet, men det er registrert problemer med fellesmailadresser. 

Fem dager i kø
Foreløpig legges e-posten som ikke kommer fram i kø. Etter ett døgn går det melding tilbake til universitetet om at e-posten ikke kan sendes. Men etter fem døgn slettes de opphopede meldingene, og IT-avdelingen håper problemet er løst innen da.

Søndag gikk også systemet for rom-booking ned for telling.

– Det er svært beklagelig at vi har kommet i en slik situasjon. Det skader også vårt rykte og renomme, sier Evensen.

Ingen dispensasjon
Søknader om dispensasjon til å opprettholde e-posttjenesten har så langt blitt avslått.

–  Vi er i ferd med å søke dispensasjon nå, men har alt søkt tre ganger tidligere og fått nei.

Problemet rammer også all innkommende e-post og utgående e-post fra linux-klienter og andre klienter som bruker /var/mail. Ansatte kan bruke private e-postkontoer, men vil ikke få brukerstøtte fra IT-avdelingen på disse.

Meklingen i streiken for Unio, YS Stat og LO Stat startet opp igjen klokken 9 fredag morgen. 

Emneord: Arbeidsforhold, Personalbehandling/politikk Av Matias Helgheim og Dag Hellesund i På Høyden
Publisert 1. juni 2012 13:49 - Sist endret 1. juni 2012 14:02
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere