Bjørneboe på turné i Sentraladministrasjonen

Universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe vil besøke avdelingene i Sentraladministrasjonen (SA) i forbindelse med at SA må gi fra seg 50 millioner kroner til forskning og utdanning som følge av IHR-prosessen.

ALLMØTE I SA. Det ble i dag holdt allmøte for de ansatte i Sentraladministrasjonen om IHR-prosessen. (Foto: Helen Hillevi Ruud)

Det blir også holdt allmøter på de ulike avdelingene i SA. Dette ble klart på allmøtet om IHR for SA i dag.

Universitetsdirektøren holder fast ved at kuttet på 50 millioner ikke vil føre til oppsigelser. Totalt jobber om lag 800 personer i SA.

Krevende prosess
– IHR-prosjektet innebærer å gjøre noe med de tingene vi har ønsket å gjøre noe med lenge. Kuttet på 50 millioner vil være en svært krevende prosess, som innebærer at vi må ta noen upopulære avgjørelser, sa avdelingsdirektør i Studieavdelingen, Monica Bakken.

– For FA (Forskningsadministrativ avdeling, journ.anm.) betyr kuttet at vi om 3 til 4 år vil være 3 til 4 færre medarbeidere. Vi må håndtere dette når folk går av naturlig og etter hver avgang finne ut av om arbeidsoppgavene til den som går av skal erstattes. Kuttet på 50 millioner kommer til å være høyst gjenkjennelig i 2015, sa forskningsdirektør Bjørn Haugstad.

De pågående prosjektene i IHR er roller og ansvar i administrative nivåer, administrative IT-systemer, eksternfinansiert virksomhet, bilagslønn, studieadministrasjon, organiseringen av nettarbeidet, arkiv og ph.d.-utdanningen.

Neste allmøte om IHR vil bli til høsten.

Emneord: IHR Av Helen Hillevi Ruud
Publisert 20. juni 2012 11:53 - Sist endret 22. mars 2013 12:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere