Astrofysiker Mats Carlsson får UiOs forskningspris

UiOs priser for forskning, formidling, læringsmiljø og innovasjon ble kunngjort 19. juni. Tre av prisene tildeles ansatte ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

SOLFORSKER: Professor Mats Carlssons forskningsfelt er solfysikk.

Foto: UiO

Forskningsprisen går i år til professor Mats Carlsson ved Institutt for teoretisk astrofysikk på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Hans forskningskompetanse er knyttet til fagfeltet solfysikk.

Formidlingsprisen går til fagmiljøet i Midtøsten- og Nord-Afrikastudier ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Det humanistiske fakultet. «Fagmiljøet har tatt et samlet grep om formidlingen. De har bevisst satset på å fortolke de løpende begivenhetene i regionen og delta aktivt i samfunnsdebatten med forskningsbasert argumentasjon.» heter det i en pressemelding fra universitetsledelsen.

Læringsmiljøprisen går til universitetslektor Cathrine Wahlstrøm Tellefsen ved Fysisk institutt på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. I sin begrunnelse for tildelingen legger priskomiteen vekt på at hun har hatt en systematisk tilnærming til undervisningen og samtidig utvist en ekstraordinær entusiasme.

Innovasjonsprisen går til professor Truls Norby ved Kjemisk institutt. Norby er blant verdens ledende forskere innen faste stoffers høytemperaturkjemi med særlig vekt på defekter og transport i oksider.

Universitetets priser for 2012 deles ut på Universitetets årsfest 31. august. Felles formål for alle de fire prisene er at de er en belønning som skal stimulere til økt innsats og være til inspirasjon for pristakernes fagmiljø ved universitetet.

Av Grethe Tidemann
Publisert 20. juni 2012 11:04 - Sist endret 20. juni 2012 11:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere