Norske studenter kan få det tøffere

– Det er nå dere må ta grep i Norge, Skaff flere finansieringskilder til forskning og høyere utdanning før dere må, sier Thomas Estermann i den europeiske universitetsorganisasjonen EUA til Aftenposten.

TØFFESTE KUTT: I England har universitetene opplevd de tøffeste kuttene i hele Europa. Universitetsbudsjettene er barbert med over 10 prosent de siste årene. Bildet er fra toppuniversitetet Oxford University.(FOTO: Oxford University)

Universitetsorganisasjonen EUA har siden 2008 overvåket finanskrisens innvirkning på finansieringen av forskning og utdanning i Europa.

– I starten av finanskrisen så vi ikke så store utslag for utdanningssystemet. Nå viser utviklingen, spesielt det siste året, at universitetene blir stadig hardere rammet. Vi har ikke sett enden av denne utviklingen, sier Estermann, som leder EUAs arbeid med finansiering av utdanningsinstitusjoner. 

I sin siste rapport fra 2011 skriver EUA at det fleste lands utdanningssystemer er berørt og institusjonene i det fleste landene regner med nye og muligens større, budsjettkutt i kommende år.

– Utviklingen er bekymringsfull, sier statsråd Tora Aasland til Aftenposten.

 

Emneord: Internasjonalisering, Økonomi, Studentforhold
Publisert 15. feb. 2012 10:45 - Sist endret 15. feb. 2012 11:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere