Mer lyst og kjærlighet på Historisk museum

Hvorfor rømmer de fleste unge på øya Tonga i Polynesia hjemmefra for å gifte seg?  

LYSTIG KULTURKVELD: Kjærlighet og lyst på øya Tonga i Polynesia står på programmet torsdag 1. mars.

Over hundre mennesker kom til Kulturhistorisk museum for å høre myntekspert Svein Gullbekk kåsere over pengenes opprinnelse, om de gamle grekernes syn på kjærlighet, om Thomas Malthus som mente samleie burde være forbeholdt de velhavende, og mye annet som har med penger eller kjærlighet å gjøre.

Uformelt treffested for kulturinteresserte

Informasjons- og presseansvarlig for museet, Ellen Semb håper og tror de kommende torsdagsarrangementene blir like vellykkede som Gullbekks kjærlighets- og pengesuksess.

– Ideen er at folk skal kunne komme etter jobb for å få en dose kultur, noe å bite i og noe godt å drikke i en uformell setting, kanskje som et lite vorspiel før de går ut for å spise middag, sier hun.

Arrangementet var det første i en serie kulturkvelder under headingen Henrik Bull inviterer som Historisk museum arrangerer fem torsdager i vår.

Neste arrangement er torsdag 1. mars kl. 16.30. Temaet er Hina og Sinilau: Polynesiske elskende og handler om kjærlighet, medfølelse og lyst på øya Tonga i Polynesia.

Kjærlighet på pinne, runeinnskrifter, frierier, kjærlighet og sex er emnet 29. mars. Kjærlighetsmagi i Øst-Afrika står på programmet tredje mai, før det hele avsluttes torsdag 7. juni under overskriften Bollywood, fashion and love. From screen to reality.

Inngangsbilletten på to hundre kroner inkluderer en konsert og forfriskninger som serveres før og mellom de kulturelle innslagene.

Av Grethet Tidemann
Publisert 23. feb. 2012 13:22 - Sist endret 23. feb. 2012 15:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere