Studentsamskipnadene i Oslo og Akershus fusjonerer

Da er det endelig klart. Studentsamskipnaden i Oslo og Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad blir fra 1. januar 2011 slått sammen til én studentsamskipnad. Det nye navnet blir Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), melder Kunnskapsdepartementet.  

FELLES ORGANISASJON: Studentsamskipnadene i Oslo og Akershus blir slått sammen og får kortnavnet SiO. SiO-direktør Lisbeth Dyrberg observerer her en av SiO-kantinene.

(Arkivfoto)

Foto: Grethe Tidemann

– Velferdstilbudet som studentsamskipnadene yter, er viktig for å sikre studentene likeverdige muligheter innen høyere utdanning. Det er gledelig når gode krefter finner sammen for å jobbe for enda bedre studentvelferd. Jeg ønsker Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) lykke til med arbeidet, sier statsråd for forskning og høyere utdanning Tora Aasland.

Det er studentsamskipnadene selv som har ønsket sammenslåing og departementet mottok søknaden i begynnelsen av året. I forbindelse med behandling av søknaden måtte spørsmålet knyttet til dokumentavgift utredes. Etter en hurtigbehandling av lovendringen, ikke minst takket være snarlig behandling i Stortinget, kan nå sammenslåinger av studentsamskipnader gjennomføres med kontinuitet noe som gjør at det ikke utløses dokumentavgift.

Sammenslåingen omfatter alle utdanningsinstitusjonene som i dag er medlem av de to studentsamskipnadene. Dette betyr at studentenes velferdstilbud ved det enkelte lærested vil videreføres i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 17. des. 2010 13:52 - Sist endret 17. des. 2010 14:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere