Norge og Kina samarbeider om miljøforskning

Forskningsrådet og Chinese Academy of Sciences (CAS) har gått sammen om en utlysning av forskning på klimaendringer og miljøforurensning. Målet er å fremme samarbeidet på disse feltene, melder Forskningsrådets nettsted.

FORURENSING: Giftig røyk fra fabrikkpiper utgjør et stort forurensingsproblem i Kina. (Arkivfoto)

Foto: Grethe Tidemann

Forskningsrådet utlyser inntil 45 millioner kroner. Tilsvarende beløp er tilgjengelig fra kinesisk side.

– Utlysningen markerer en opptrapping av forskningssamarbeidet mellom Kina og Norge. Vi er stolte av å ha Chinese Academy of Sciences (CAS) som partner i dette arbeidet. CAS utgjør sammen med de ledende universitetene A-laget i kinesisk forskning, sier Thomas Hansteen som leder samarbeidsprogrammet med Kina (CHINOR) i Forskningsrådet.

Langsiktig strategi

– Partnerskapet mellom Forskningsrådet og CAS er et ledd i en langsiktig strategi, hvor Forskningsrådet ønsker å være i dialog med sentrale myndighetsorganer i Kina om forskningspolitiske prioriteringer, fortsetter Hansteen.

– Dette er også en oppfølging av stat-til-stat-avtalen mellom Kunnskapsdepartementet og Ministry of Science and Technology, som forskningsminister Tora Aasland undertegnet i Beijing i november 2008.

Fra norsk side er programmene NORKLIMA og Miljø 2015 ansvarlige for utlysningene, henholdsvis innenfor klimaendringer og miljøforurensning, melder Forskningsrådet.

 

Emneord: Miljøforskning, Kina
Publisert 1. juli 2010 11:25 - Sist endret 1. juli 2010 11:54
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere