Én av ti vil flytte vikingskipene

De fleste ønsker at vikingskipene forblir på Bygdøy i Oslo. Kun en av ti mener at de bør flyttes til Bjørvika, viser en måling som Respons Analyse har gjort for Aftenposten.

FLERTALL FOR BYGDØY: Ni av ti ønsker at vikingskipene skal bli værende på Bygdøy, viser en måling i Aftenposten. (Arkivfoto)

– At så mange vil at vikingskipene forblir på Bygdøy, skyldes nok risikoen ved å flytte dem. Risikoen bekreftes i rapporter, sier forskningsminister Tora Aasland (SV) til Aftenposten.

Hun slår fast at det ikke trengs ytterligere rapporter om bygging av nytt Kulturhistorisk museum. Ministeren har nå all informasjon hun trenger på bordet, men vil ikke si når hun vil anbefale hvilken løsning som skal velges. Regjeringens mål er å avgjøre saken før jul.

Aftenposten-målingen viser at 41 prosent av de spurte ikke har noen mening om nytt museum skal bygges på Bygdøy eller i Bjørvika. Aasland sier dette gjenspeiler at det er en svært vanskelig sak.

Statsrådens anbefaling om det nye museet skal bygges i Bjørvika eller på Bygdøy, ventes på høstparten. Regjeringen er innstilt på å avgjøre museumssaken før jul, skriver avisa.

 

Emneord: Museene, Vikingskipshuset
Publisert 23. juni 2010 09:45 - Sist endret 23. juni 2010 09:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere