UiOs nye kulturarbeider

Operasanger og kulturentusiast Gjøril Songvoll har overtatt ansvaret for Lunsj med kultur. – Jeg er åpen for alle forslag, understreker hun. På oppfordring fra ansatte ved Det juridiske fakultet vil hun arrangere Lunsj med kultur også i Sentrum.

LUNSJ MED GJØRIL: UiOs nye kulturkoordinator, Gjøril Songvoll, stod selv for litt av underholdningen under Lunsj med kultur fredag 9. april.

Foto: Ola Sæther

 – Jeg pleier å spøke med at jeg er den operasanger som har sunget mest opera på steder der man vanligvis ikke synger opera, for eksempel på Oslo S og på danskebåten, røper Gjøril Songvoll.

Etter at hun i 2003 avsluttet utdannelsen ved Oslo operahøgskole har Songvoll arbeidet freelanser som operasanger. Siden 1999 har hun også ledet Tårnseilerne, som etter hvert byttet navn til Kulturentusiastene. Dette er en ideell organisasjon som arbeider for å bringe klassisk musikk, dans, teater, litteratur og kunst ut til unge mennesker. Det største arrangementet til Kulturentusiastene er Oslo Operafestival, Opera til folket, som arrangeres hvert år i september.

Ved Universitetet i Oslo skal Gjøril Songvoll i tillegg til å ha ansvaret for arrangementet Lunsj med kultur, være sekretær for Velferdsutvalget og bistå Jubileumskomiteen med planlegging og gjennomføring av kulturarrangementer i jubileumsåret 2011.

Stort kontaktnett

– Å booke og presentere artister, er noe jeg har holdt på med i mange år. Jeg har en stor kontaktflate jeg kan dra nytte av, påpeker hun.
I motsetning til sin forgjenger Grete Starheim, som arbeidet i Informasjonsavdelingen, tilhører Songvoll Organisasjons- og personalavdelingen.

 – Jeg er blitt svært godt mottatt, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt. Dette er drømmejobben for meg, forsikrer hun.

Ikke-kommersiell kvalitet

Vårprogrammet for lunsj ved kultur er allerede spikret av Starheim. Fredag 9. april var det strykere fra filharmonien som underholdt i vestibylen i Georg Sverdrups hus.

– Å få musikere fra filharmonien til Blindern er en bragd i seg selv. Grete Starheim har bygget opp et fantastisk arrangement, uttaler Songvoll og røper at hun i første omgang har bestemt seg for at hun ikke vil endre konseptet.

– Jeg vil fortsette å satse på høy kvalitet og ikke-kommersielle uttrykksformer. Den kommersielle populærmusikken er det så mange muligheter for å høre andre steder, påpeker hun.

 ”klassisk” akustikk

 Vestibylen i Georg Sverdrups hus har dessuten en akustikk som i mindre grad egner seg for popmusikk med elektriske instrumenter, trommesett og mikrofoner.

– Dette er et lokale som passer perfekt for instrumenter som strykere og blåsere. Vestibylen har en klang som også egner seg utmerket for sang, hevder Gjøril Songvoll og lover at høstprogrammet for Lunsj med kultur i hvert fall vil inneholde litt opera.

 – For øvrig er jeg åpen for alle forslag, understreker hun. På oppfordring fra ansatte ved Det juridiske fakultet kommer hun til å arrangere Lunsj med kultur også i sentrum. En annen målsetting er å gjøre tilbudet mer kjent i byens befolkning.

– Det handler om å synliggjøre universitetet.
 

 

Emneord: Kultur Av Grethe Tidemann
Publisert 13. apr. 2010 17:01 - Sist endret 13. apr. 2010 17:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere