Tren med universitetets Bedriftsidrettslag

Sportsdans, yoga, ballspill og bordtennis er bare noen av aktivitetene som tilbys i regi av Bedriftsidrettslaget ved UiO i 2010. – Her skulle det være noe for de fleste, reklamerer leder Gerd Thorsen. Nytt av året er dessuten at idrettslaget har fått sin egen ”høye beskytter” i universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

VIL HA FLERE MED PÅ LAGET: Bedriftsidrettslagets leder Gerd Thorsen håper på mange nye medlemmer i 2010. På bildet deltar hun i NM for veteraner i Tønsberg, august 2008.

Foto: Sofie Jakobsen

Det nye semesteret i Bedriftsidrettslaget ved UiO (UiOBIL) er straks i gang for fullt. Dagaktivitetene salsa for viderekomne, sportsdans, yoga, ballspill, bordtennis og jogging starter opp i uke 5. Nytt av året er yoga for viderekomne, spinning med sykkelgruppen og skigruppe.

– Her skulle det være noe for de fleste, reklamerer leder for UiOBIL Gerd Thorsen.

Thorsen kan også stolt fortelle at idrettslaget har fått sin egen ”høye beskytter” i universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Vil samle alle ved UiO

Bedriftsidrettslaget arrangerer de fleste idrettslige aktiviteter for de ansatte.

– Foruten de 12 medlemsaktivitetene, deriblant friidrett, fotball og håndball, arrangerer vi ski- og sykkeldag og sykkelaksjonen. I tillegg deltar vi i Holmenkollstafetten, Universitetslekene, og AL-dagen, forteller Thorsen.

Totalt deltok 1487 personer på de ulike aktivitetene i fjor. Antallet medlemmer er likevel noe lavere, og idrettslaget teller i dag 345 av UiOs 6000 ansatte. Men antallet er voksende:

– Vi jobber bevisst med rekruttering, og økte medlemstallet med hele 65 prosent i 2009, skryter Thorsen. Nå håper hun på en like stor økning i medlemmer dette året. Blant annet er hun opptatt av at alle som driver med idrett i regi av fakulteter eller lignende, organiserer seg under bedriftsidrettslaget:

– Noen glemmer at de er del av universitetet og ikke bare av et fakultet, for eksempel når de deltar i Holmenkollstafetten.

Noen datoer

I begynnelsen av februar vil alle UiO-ansatte få tilsendt en e-post med informasjon om vårens aktiviteter. Noen datoer er likevel klare allerede:

- Dagaktivitetene til UiOBIL starter i uke 5.
- Skidagen går av stabelen den 11. mars.
- Holmenkollstafetten går 8. mai.
- Universitetslekene i Trondheim foregår fra 4. til 6. juni.

Les mer om Bedriftsidrettslaget ved UiO og hvordan du kan bli medlem.


 

Emneord: Bedriftsidretten, Universitetspolitikk Av Helene Lindqvist
Publisert 25. jan. 2010 11:12 - Sist endret 25. jan. 2010 11:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere