Forskerpar frifunnet for uregelmessigheter

Fysikkprofessor Johan B. Rekstad og hans kollega og samboer, Michaela Meir, er blankt frifunnet for uregelmessigheter av et granskingsutvalg ved Universitetet i Oslo. – Jeg er lettet og glad for at saken er parkert, sier Rekstad til Dagens Næringsliv i dag.  

FRIFUNNET: Fysikkprofessor John B. Rekstad ved UiO og hans samboer, Michaela Meir er blankt frifunnet for påstander om blant annet korrupsjon og misbruk av universitetets reisebudsjett. Her viser paret fram en av sine solfangere.

Foto: Ola Sæther

Professor John B. Rekstad sier han ikke hadde ventet at utvalget skulle finne noe.

– Men jeg er litt forundret over at de som iverksatte prosessen ikke undersøkte kilden og kildens troverdighet. Da kunne man avklart mye på et tidligere tidspunkt, sier Rekstad til avisa.

Beskyldt for korrupsjon

Det var daværende direktør i Solarnor, Hans Christian Francke som beskyldte Rekstad og Meir for korrupsjon, rolleblanding, misbruk av universitetets reisebudsjett og utnyttelse av studenters hovedoppgaver. Franckes selskap Solarnor er konkurrent til det private selskapet Aventa, hvor Rekstad er styreleder og største aksjonær med 21 prosent. Meir arbeider i selskapet og har en eierandel på 12 prosent.

Ikke hold i påstandene

UiO satte ned et granskingsutvalg fra advokatfirmaet Wikborg Rein som var nært knyttet til jusprofessor Ole-Andreas Rognstad. Utvalgets konklusjon er at det ikke er hold i de påstandene som er fremsatt og at paret heller ikke har brutt noe internt regelverk eller etiske regler, skriver Dagens Næringsliv. 

– Fryktelig skuffet

Hans-Christian Francke, som i ettertid har gått av som daglig leder i Solarnor, er skuffet over innholdet i rapporten, men vet ikke om han vil gå videre med saken.

– Det må jeg sette meg ned og se på. Jeg fryktet på forhånd at rapporten ville konkludere som den gjør, men er fryktelig skuffet, sier Francke til Universitas.

Emneord: Etikk, Fysikk
Publisert 25. nov. 2009 09:59 - Sist endret 25. nov. 2009 11:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere