Reddet fredsstudium

I høst ble det kjent at masterprogrammet «Peace and Conflict Studies» (PECOS) på UiO sto i fare for å måtte legge ned fra neste høst.  Studiet er nå reddet, melder Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Fredsstudiet samarbeider nært med Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

SAMARBEID: Peace and Conflict Studies samarbeider nært med tidligere statsminister Kjell Magne Bondeviks Oslosenteret for fred og menneskerettigheter. Her overrekker dagens instituttleder, Øyvind Østerud Maktutredningen til daværende statsminister Kjell Magne Bondevik i august 2003.

Foto: Ola Sæther

– Jeg er veldig glad. Studietilbud som PECOS er viktig for UiO, sier instituttleder Øyvind Østerud ved Institutt for statsvitenskap til Dagsavisen.

PECOS er et tverrfaglig studium, hvor en tredjedel av studentene er internasjonale. Det gjør det ekstra gledelig at studiet nå overlever, mener Østerud.

Faresignalene skyldtes at den såkalte særavtalen gikk ut i 2007. Dermed kan ikke et studieprogram lenger hyre inn og betale vitenskapelig ansatte ved andre institutt dersom det går ut over arbeidsplikten ved instituttet.

– Men nå har vi fått de løfter vi trenger fra de involverte partene, og vi kan garantere kurs til høsten. Det var på høy tid at dette ordnet seg. Siden PECOS er et internasjonalt studium, må vi annonsere tilbudet tidlig, sier Østerud.
 

Emneord: Statsvitenskap, Økonomi, Undervisning
Publisert 26. nov. 2009 10:51 - Sist endret 26. nov. 2009 11:12
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere