Rolig i stressende situasjoner

UiOs velferdspris gikk i år til Tom Tannæs. Ifølge juryens begrunnelse for tildelingen, er han en mann som passer på at det vi helst ikke skal merke så mye til, er på plass på rett sted til rett tid.

KUNSTNERISK PÅSKJØNNELSE: Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe overrekker Velferdsprisen for 2009, et trykk av kunstneren Stig Andersen, til prisvinner Tom Tannæs.  

Foto: Yngve Vogt

Kultur- og velferdsutvalgets høstfest for universitetets ansatte gikk i år av stabelen 8. oktober. Tradisjonen tro stod utdeling av velferdsprisen på programmet. Før universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe overrakte prisen, redegjorde hun for juryens begrunnelse for tildelingen.

Prisvinneren Tom Tannæs beskrives som en person som er positiv og rolig selv i stressende situasjoner. Ordene ”går ikke” eller ”umulig” finnes ikke i hans munn. Han er hjelpsom og går ikke av veien for å bruke av sin egen fritid til andres beste. Han stiller opp ved fester hos ulike enheter på UiO, større og mindre offisielle anledninger, semesteråpninger og 17. mai-feiringer. Mer konkret passer han på at det vi aller helst ikke skal merke for mye til, det tekniske utstyret, er på plass på rett sted og til rett tid, heter det i begrunnelsen.

Velferdsprisen

Velferdsprisen ble opprettet våren 2002.

Prisen deles ut hvert år under høstfesten som Kultur- og velferdsutvalget arrangerer for alle ansatte.

Det er universitetsdirektøren som deler ut prisen. Velferdsprisen gis til en gruppe ansatte, et fagmiljø eller en enkeltperson som har utmerket seg ved å styrke arbeidsgleden og fellesskapet ved Universitetet i Oslo – for eksempel ved å tenke nytt i forhold til arbeidsplassen eller ved å bedre det fysiske miljøet eller ved å spre entusiasme og glede på andre måter.

 

Altoppslukende hobby

Velferdsprisen får han først og fremst for sin innsats i Realistforeningens Regi, en gruppe som bidrar med teknisk utstyr til arrangementer over hele UiO.

Prisvinneren forteller at det hovedsakelig dreier seg om lyd-, lys- og videoutstyr til ulike arrangementer. Ofte er han med helt fra planleggingsstadiet.

Tom Tannæs kan bekrefte at han gjennom årene har brukt mye av fritiden sin på store og små UiO-arrangementer.

– Lyd og lys har vært en altoppslukende hobby i alle år, og UiO er en stor organisasjon hvor det skjer mye morsomt og spennende, sier han.

Vinneren av årets velferdspris har vært ansatt ved UiO i rundt 30 år. Han arbeider ved gruppe for maskinromsdrift hos Universitetets senter for informasjonsteknologi, USIT.

 

Emneord: Velferdsutvalget Av Grethe Tidemann
Publisert 12. okt. 2009 14:26 - Sist endret 12. okt. 2009 14:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere