Ønsker én statsråd for forskning og høyere utdanning

Forskning og høyere utdanning må fortsatt være ansvaret for én statsråd og et departement. Det ber Universitets- og høgskolerådet om i sitt innspill til regjeringsforhandlingene mellom Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, melder rådet i ei pressemelding.

ÉN STATSRÅD: Universitets- og høgskolerådet ønsker at det fortsatt skal være en felles statsråd for forskning og høyere utdanning, med samme ansvar som dagens minister, Tora Aasland.

Foto: Ola Sæther

Universitets- og høgskolerådet (UHR) ønsker å utfordre regjeringen og regjeringspartienes partiledere til å forplikte seg til en styrket satsing på forskning og høyere utdanning i den kommende perioden, og til å fremme visjoner fram mot 2020.

Universitets- og høgskolerådet ser fram til at partienes standpunkter fra partiprogrammene og innspill i valgkampen vil gjenspeiles i regjeringsplattformen som grunnlag for en langsiktig satsing på forskning og høyere utdanning.

Forskning for framtiden

Dagens økonomiske situasjon med klimakrise og finanskrise viser at forskning og høyere utdanning ikke bare er viktig for en omstilling i arbeids- og næringslivet på kort sikt.

Forskning og høyere utdanning er i sin natur langsiktig og er selve grunnfjellet for kunnskapssamfunnet og dets vekst, og dermed helt avgjørende for utvikling av nye næringer og arbeidsplasser i framtiden.

Kunnskapsbasert samfunns- og næringsliv

I et stadig mer komplekst samfunn er behovet stort for mer kunnskap for å styrke et kunnskapsbasert samfunns- og næringsliv. Norge må ha et godt utbygd forskningssystem for å kunne være attraktiv som samarbeidspartner for bedrifter og forskningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt, går det fram i innspillet fra Universitets- og høgskolerådet.
 

Emneord: Universitetspolitikk, Forskningspolitikk
Publisert 1. okt. 2009 15:15 - Sist endret 1. okt. 2009 15:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere