UiO-professor i FN-gruppe

UiO-professor og jurist Mads Andenæs er utnevnt av FNs menneskerettighetsråd til medlem i arbeidsgruppen som gransker vilkårlig fengsling, opplyser Utenriksdepartementet på sine nettsider. I tillegg er Andenæs gjenoppnevnt som medlem av komiteen for det franske vitenskapsakademiets internasjonale, juridiske Onassis-pris.

TO NYE ROLLER: Mads Andenæs er i tillegg til å være nyutnevnt medlem i FNs arbeidsgruppe om vilkårlig fengsling, gjenoppnevnt som medlem av komiteen for det franske vitenskapsakademiets internasjonale, juridiske Onassis-pris.

Foto: Martin Toft

UiO-professor og jurist Mads Andenæs ble i juni i år utnevnt av FNs menneskerettighetsråd til medlem i arbeidsgruppen som gransker vilkårlig fengsling, opplyser Utenriksdepartementet på sine nettsider. Andenæs etterfølger spanske Manuela Carmena Castrill og startet sitt arbeid i begynnelsen av september.

Arbeidsgruppen foretar undersøkelser der hvor det kan ha foregått en vilkårlig fengsling i strid med standardene i Menneskerettserklæringen og menneskerettskonvensjonene som vedkommende land har akseptert. Arbeidsgruppens mandat omfatter dessuten administrativ forvaring av asylsøkere og immigranter.

Gjenoppnevnt som medlem i priskomité

Andenæs er også gjenoppnevnt som medlem av komiteen for det franske vitenskapsakademiets internasjonale, juridiske Onassis-pris. Her ble han oppnevnt etter en felles beslutning av le Chancelier for Institut de France og presidenten for the Onassis Foundation, etter forslag fra det franske Académie des sciences morales et politiques.

Tidligere direktør for Norsk senter for menneskerettigheter

Mads Andenæs er professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo, hvor han tidligere var direktør for Norsk senter for menneskerettigheter. Han er dessuten Senior Research Fellow ved Institute of Advanced Legal Studies, University of London, og Visiting Research Fellow på the Institute of European and Comparative Law, University of Oxford. Han har tidligere vært direktør for the British Institute of International and Comparative Law, London, og for the Centre for European Law på King’s College, University of London.
 

Emneord: Jus, FN, Menneskerettar
Publisert 28. sep. 2009 13:10 - Sist endret 28. sep. 2009 13:52
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere