Lei en el-bil på Blindern

Trenger du en bil i all hast eller kanskje for en helg? Nå kan universitetets studenter og ansatte leie miljøvennlige ”Think-city- biler” på cambus.  

NYTT TILBUD: Universitetsdirektør Gunn- Elin AA. Bjørneboe og rektor Ole Petter Ottersen avduket stasjonen for utleie av think-city-biler.

Foto: Ola Sæther

På parkeringsplassen bak Blindern studenthjem i Problemveien står det nå fem elektriske Think-city-biler. Bilene tilhører det private bilutleieselskapet Move about, som også drifter tre andre stasjoner for utleie av elektriske biler i Osloregionen; i Parkveien, på Oslo S og på Fornebu.
 

Kun miljøvennlig reklame

Onsdag 2. september ble selskapets fjerde ladestasjon på Blindern avduket av rektor Ole Petter Ottersen og universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
– Universitetet i Oslo har store ambisjoner om å engasjere seg i alt som har med energi å gjøre. Skal vi få til en bærekraftig utvikling, må vi endre vårt levesett, uttalte rektor i sin tale før avdukningen. Han beskrev initiativet som en liten del av en stor miljøsatsing, og fortalte at universitetet også har forsøkt å få bysykler til Blindern. Dette forsøket har foreløpig strandet fordi bysyklene ikke plasseres utenfor ring 3.

Utleiebilene er utstyrt med reklame, og rektor vedgikk at dette er i strid med prinsippet om et reklamefritt campus, men han forsikret at det kun skal dreie seg om reklame tilpasset miljøinitiativet. Think-city-bilene på Blindern vil ikke bli utstyrt med coca-colareklame.
 

Superlativene haglet

Til slutt fikk rektor æren av å prøvekjøre en runde på parkeringsplassen, med Bjørneboe som passasjerer.
– Helt fantastisk, hevdet han etter kjøreturen.
– Vidunderlig, påstod universitetsdirektøren. – Det går så stille!
 

Lanseringstilbud til studenter

Bjørn E. Hviding i selskapet Move About forsikrer at bilene i tillegg til å være miljøvennlige, er minst like trygge og komfortable som andre biler.
Ønsker du å leie en elektrisk bil forutsetter det at du har individuelt medlemskap i Move About. Medlemskapet koster 100 kr pr måned. I tillegg kommer timeleie som er hundre kroner, eventuelt dagsleie fem hundre kroner eller helgepris åtte hundre kroner. Studenter tilbys et lanseringstilbud på tre måneders fri medlemsavgift. Det er ingen bindingstid på medlemskapet.
 

Bedriftsavtale underveis

Prosjektleder for miljøsatsingen ved UiO, Jorulf Brøvig Silde, opplyser at universitetet arbeider for å få på plass en bedriftsavtale med Move About så raskt som mulig.

Universitetetet har også en egen bilpark. På spørsmål om hvorfor ikke universitetets egne biler er elektriske, svarer Brøvig Silde:

– Dette er noe universitetet har vurdert, men å drifte en flåte av elektriske biler er krevende. Vi mener derfor at dette er den beste løsningen. 
 

Emneord: Arbeidsmiljø Av Grethe Tidemann
Publisert 3. sep. 2009 15:57 - Sist endret 3. sep. 2009 16:36

Det hadde vært kjekt om de av oss som har el-biler hadde fått informasjon om hvor disse ladestasjoenne faktisk var. Trenger vi egne nøkler? Hvor får vi i såfall de?

 

Benedicte Ingstad

bingstad@uio.no - 4. sep. 2009 11:45

UiO har i dag satt opp ladestasjoner for ansatte og studenters elbiler mellom fysikkbygningen og kjemibygningen, i økonomigården ved administrasjonsbygningen, ved HF bygningen og ved Fredrik Holsts hus ved Ullevål sykehus. Vi ønsker å fortsette å bygge ut ladeplasser når behov oppstår og blir meldt inn. For å få best mulig utnyttelse av disse er det en fordel om man ikke står der mer enn man trenger og at de ikke er låst.Ved spørsmål ta kontakt med Teknisk avdeling i ditt område.

mvh Frode Meinich,Teknisk direktør

fmeinich@uio.no - 4. sep. 2009 14:39

Jeg vil gjerne få presisere at når jeg i forrige kommentar svarte om ladestasjoner for ansatte og studenters elbiler er det vanlige stikkontakter som er satt opp andre steder på Campus og som ikke har noen sammenheng med de fem plassene som nå er reservert til utleie elbilene fra Move About på den store studentparkeringen.

De fem plassene er utelukkende reservert de profilerte bilene som inngår i ordningen, private biler kan ikke lade eller parkere på disse plassene.

mvh Frode Meinich,Teknisk direktør  

 

fmeinich@uio.no - 4. sep. 2009 15:38
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere