I rute med krisepengene

Tidligere i år fikk UiO 50 millioner kroner til vedlikeholdsarbeid gjennom regjeringens krisepakke for finanskrisen. Et halvt år senere er bruken av pengene godt i gang.– Alle prosjektene var i gang før sommeren, forteller teknisk direktør Frode Meinich.

ØDELAGT GLASSTAK: Driftsleder Arild Knutsen viser fram et ødelagt glasstak på Domus Medica november 2008. Nå får bygningen penger fra krisepakken. (Arkivfoto)

Foto: Ola Sæther

Mesteparten av de vedlikeholdspengene UiO tidligere i år fikk fra regjeringens krisepakke for finanskrisen, ble satt av til prosjekter ved Det medisinske, Det samfunnsvitenskapelige og Det humanistiske fakultet.

– Så langt går alt som planlagt, og alle prosjektene var iverksatt før sommeren. Det aller meste av de 50 millionene vil være i bruk i løpet av 2009 og første kvartal av 2010, opplyser teknisk direktør Frode Meinich.

Får ikke erstattet vinduer

Unntaket fra de vellykkede prosjektene er planen om å skifte ut gamle vinduer i Domus Medica. Flere av vinduene herkan ikke åpnes eller lukkes, og noen av dem lekker. Men å skifte de store vinduene fra 1970-tallet har vist seg å være mer komplisert enn først antatt.

– Vinduene har mange ulike utforminger, og er en del av fasadepreget. Til nå har det ikke lyktes oss å finne erstatninger, innrømmer Meinich. Nå må saken utredes videre, noe som selvsagt også koster penger.

– Det vil bli gjort, men vi får det nok ikke til i år, beklager direktøren.

Holder budsjettet

Det var viktig for regjeringen at vedlikeholdsarbeidet kom i gang raskt. At UiO har innfridd dette ønsket forklarer Meinich med at flere av prosjektene allerede var planlagt da krisepengene kom.

– Det lønner seg å ha noen prosjekter i skuffen, konkluderer han. Å holde budsjettet har også gått greit.

Trenger mer penger

Men selv om de 50 millionene har kommet godt med, utgjør de likevel svært lite sammenlignet med UiOs beregnede vedlikeholdsetterslep på drøyt fire milliarder kroner.

– Det vi fikk i krisepakken var ca 1 prosent av det vi kunne trenge for å oppgradere skikkelig, sier Meinich. Han medgir likevel at det kunne blitt veldig fint her også med 1 milliard.

– Vi har foreslått for departementet at vi burde få et ekstratilskudd på 100 millioner årlig i en tiårsperiode til rehabilitering, forteller UiOs tekniske direktør.
 

Emneord: Økonomi Av Helene Lindqvist
Publisert 3. sep. 2009 11:40 - Sist endret 3. sep. 2009 11:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere