Gir penger til 306 nye studentboliger

Statsråd Tora Aasland fordeler midler til ytterligere 306 nye studentboliger i år. Med dette har regjeringen gitt tilsagn om tilskudd til 1591 studentboliger bare i 2009, melder Kunnskapsdepartementet i ei pressemelding.

FLERE STUDENTBOLIGER: Statsråd Tora Aasland gir tilskudd til bygging av 306 nye studentboliger i år.

Foto: Ola Sæther

– Denne ekstraordinære tildelingen til studentboliger understreker ytterligere hvor viktig regjeringen mener det er med lik rett til utdanning for alle, sier Tora Aasland, som er minister for forskning og høyere utdanning. 

Det gis tilsagn om tilskudd til 147 nye studentboliger i Oslo, 100 studentboliger i Bergen og 59 studentboliger i Stavanger. I tillegg til 964 tilsagn i det ordinære budsjettet for 2009 ble det gitt tilsagn om 321 boliger i tiltakspakken i februar i år. Dette er altså tredje bevilgning til studentboliger i 2009.

Rekordstor

Tilskuddene til studentboliger hittil i år har vært rekordstor. Til sammen er det gitt om lag 375 millioner kroner til studentboliger i 2009. Fra høsten 2005 og frem til nå har den rødgrønne regjeringen gitt tilsagn om tilskudd til i alt 3241 studentboliger. Kostnadsrammen for hva en hybelenhet kan koste for å kunne oppføre studentboliger har også vært økt, og flere byer har blitt definert som pressområde med forhøyede byggesummer.

– Samarbeidet med studentene

– Vi vet at studentene bruker en stor del av pengene sine på å bo og derfor er studentboliger viktig. Jeg har samarbeidet tett med studentorganisasjonene når det gjelder å prioritere det som er viktig for studentene, og jeg synes dette har vært et konstruktivt samarbeid. Jeg er stolt av hva vi har fått til når det gjelder studentboligbygging, sier Tora Aasland.

– Jeg kan love fortsatt satsing på dette området og vil kjempe for at det skal bygges minst 1000 studentboliger i året.
 

Emneord: Studentforhold, Studentsaker
Publisert 2. sep. 2009 12:29 - Sist endret 2. sep. 2009 12:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere