Stor interesse for digitale lesebrett

Studenter og ansatte stod i kø for å sikre seg et digitalt lesebrett da Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbibliotek åpnet i morges. Ytterligere tretti brett er bestilt.

TOMHENDTE:– Fem minutter etter åpningstid var alle de digitale lesebrettene revet vekk, forteller bibliotekar Rannveig Windingstad og overbibliotekar Live Rasmussen.

I dag startet Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetsbiblioteket utlån av digitale lesebrett.
Bibliotekar Rannveig Windingstad og overbibliotekar Live Rasmussen forteller om kø foran skranken ved åpningstid og om en venteliste med studenter og ansatte som ønsker å teste brettene.

Vitenskapelige artikler

– I første omgang dreier det seg om ti leseplater, men universitetsbiblioteket har bestilt ytterligere tretti plater. Disse er en større type som egner seg bedre til lesing av vitenskapelige artikler, opplyser Rasmussen.
Bibliotekets brukere kan beholde de digitale lesebrettene i fire uker, og de må selv sørge for å laste ned innhold. Alle elektroniske ressurser som UiO abonnerer på, kan lastes ned gratis, innkludert noen e-bøker, men biblioteket tilbyr ikke teknisk support.

Stor kapasitet

Platene er av merke sony prs-505. En leseplate kan romme hundrevis av boktitler. Platen er dessuten så liten at den passer nedi selv den mest minimale studentveske, reklamerer universitetsbiblioteket. Mer informasjon om lesebrettene og digitale ressurser finner du på universitetsbibliotekets hjemmesider.
 

 

 

Av Grethe Tidemann
Publisert 1. sep. 2009 12:41 - Sist endret 1. sep. 2009 13:23
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere