Dyster boligfremtid for studentene

Det  er fortsatt stor mangel på studentboliger. Det viser den årlige studentboligundersøkelsen som Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund la fram i dag. Den nasjonale dekningsgraden er på knappe 14,66 prosent, langt unna politikernes uttalte mål om at 20 prosent av studentene skal ha mulighet til å bo i studentbolig.

STORT ETTERSLEP: - Til tross for det siste årets satsing på studentboliger, er det fortsatt et stort etterslep, sier NSU-leder Anne Karine Nymoen.

Foto: Norsk Studentunion

- Den nasjonale dekningsgraden har stått tilnærmet stille de siste årene. Til tross for det siste årets satsing på studentboliger er det fortsatt et stort etterslep, sier Anne Karine Nymoen, leder i Norsk Studentunion (NSU), og Ina Tandberg , leder i Studentenes Landsforbund (StL) i ei pressemelding.

I år var søkertallene til høyere utdanning rekordhøye, og regjeringen har spådd en kraftig vekst i studenttallet de neste fire årene. I 2013 vil det være over 80 000 flere studenter enn det er i dag.

- Demper leieprisene

- Studentboliger er et av de viktigste virkemidlene vi har for å sikre lik rett til utdanning. Studentboliger bidrar også til å dempe leieprisene på det private markedet, noe som blir enda viktigere med den kommende studenteksplosjonen, sier Nymoen og Tandberg.

1000 nye studentboliger årlig

Studentene står samlet om sine studentboligkrav: Studentsamskipnadene må få midler til å bygge minst 1000 studentboliger årlig, og rammevilkårene må bedres slik at samskipnadene får realisert byggene. Allerede nå mangler det godt over 10.000 studentboliger, et tall som vil øke dramatisk de neste årene.

- Politikerne vet at krisen kommer. Vi forventer en offensiv satsning, og at man fortsetter opptrappingen også etter Stortingsvalget, krever de to studentlederne.

Emneord: Studentforhold
Publisert 30. juli 2009 13:54 - Sist endret 30. juli 2009 14:16
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere