Ingen streik ved UiO

I natt vant arbeidstakerorganisasjonene fram med sitt krav om å videreføre dagens regler for offentlig tjenestepensjon. – Kjempebra for UiO-ansatte, sier Ole Martin Nodenes i Parat-UiO.

STREIKEN AVLYST: I natt ble det klart at dagens pensjonsordning videreføres på ubestemt tid. Dermed blir det ingen streik ved UiO i år.

Foto: Ola Sæther

Regjeringen måtte til slutt gi opp å få til en ny ordning for offentlige tjenestepensjoner. I stedet videreføres dagens pensjonsordning på ubestemt tid, med en forutsetning om at såkalt levealdersjustering innføres fra 2011. Dermed blir det ingen streik i offentlig sektor.

– Forsøkene på å svekke bruttogarantien på 66 prosent av lønn ved 65 år og 30 års opptjening er slått tilbake, sier Unio-leder Anders Folkestad Unios nettsider.

– Regjeringen var ikke forberedt

Å videreføre dagens bruttoordning var et krav fra hovedsammenslutningene i offentlig sektor. Regjeringen foreslo på sin side flere ulike varianter av den såkalte påslagsmodellen.

Regjeringen hadde neppe ventet at motparten skulle vinne fram her, tror Ole Martin Nodenes i Parat-UiO.

– De var nok ikke forberedt på å fire såpass mye på kravene. Men vi fikk det til fordi arbeidstakerorganisasjonene sto samlet, sier han.

– Tryggere for arbeidstakerne

Ifølge Unios nettsider er en videreføring av dagens ordning både tryggere og mer forutsigbart for arbeidstakerne i offentlig sektor enn regjeringens forlag til alternative modeller.

Også Parat-UiO er fornøyd med at dagens modell videreføres.

– Kjempebra for UiO-ansatte, sier Nodenes.


 

Emneord: Arbeidsforhold Av Helene Lindqvist
Publisert 4. juni 2009 10:57 - Sist endret 6. juni 2009 16:58
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere