Henrik Ibsens skrifter underlegges Ibsen-senteret

Organiseringen av prosjektet Henrik Ibsens skrifter vil bli endret og vil nå bli lagt til Senter for Ibsen-studier ved Det humanistiske fakultet. Leder ved Ibsen-senteret får det overordnede faglige og økonomiske ansvaret for prosjektet med alle delprosjekter, skriver UiO i ei pressemelding.  

Bakgrunnen for omorganiseringen er en finansiell underdekning og en intern revisjonsrapport som påpeker uklare rolle- og ansvarsforhold. Det går fram av en felles pressemelding fra rektor Geir Ellingsrud, universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, dekan Trine Syvertsen, fungerende styreleder Johnny Kondrup og prosjektleder Vigdis Ystad.

– Henrik Ibsens skrifter er et viktig nasjonalt prosjekt, og tiltakene nå skal sikre at det kommer i havn på en god måte, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, som tok initiativ til revisjonsgjennomgangen. 
 

16 dobbeltbind

Henrik Ibsens skrifter er et omfattende forskningsprosjekt som skal utgi alt Henrik Ibsen etterlot seg av trykte og utrykte skrifter, og er med sine 16 planlagte dobbeltbind en av de største verkutgivelsene noen gang i Norge. Flere titalls anerkjente norske og danske forskere er med i prosjektet, som startet i 1998 og som nå går inn i sin avslutningsfase.
 

Underdekning på 10-12 mill. kroner

Internrevisjonen har påpekt mangler i eierskapet til prosjektet, og anbefaler klargjøring av roller, ansvar og fullmakter på alle nivåer. I tillegg har rapportering og økonomistyring vært mangelfull. Prosjektet har en framtidig underdekning på mellom 10 og 12 millioner NOK. Alle involverte parter ved Universitetet tar rapportens konklusjoner alvorlig. Etter en helhetlig vurdering iverksettes en rekke tiltak for å styrke styring og kontroll med prosjektet.
 

Vigdis Ystad fortsetter som hovedredaktør

Prosjektet vil nå bli lagt til Senter for Ibsen-studier ved Det humanistiske fakultet. Leder ved Ibsen-senteret får det overordnede faglige og økonomiske ansvaret for prosjektet med alle delprosjekter. Vigdis Ystad fortsetter som hovedredaktør og leder av fagprosjektet. Prosjektet styrkes med forleggerkompetanse og økonomisk kompetanse i den krevende avslutningsfasen.
 

Emneord: Ibsensenteret, Ibsen
Publisert 10. feb. 2009 13:13 - Sist endret 10. feb. 2009 13:27
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere