August - Side 2

Publisert 4. aug. 2005 15:25

UiO må innan 1. oktober gjera greie for kva rutinar og tiltak universitetet vil setja i verk for å kunna etterleva mållova. Det krev Kultur- og kyrkjedepartementet i eit brev til UiO. Departementet viser til tal frå Språkrådet som viser at UiO frå 2001-2004 berre hadde frå fire til ti prosent nynorsk i skrifteleg materiale på papir medan det tilsvarande talet for nettsidene var på to prosent. Kravet er at ingen av dei to målformene skal vera representert med mindre enn 25 prosent. Torsdag 10. august skal universitetsleiinga drøfta kravet frå departementet, opplyser informasjonsdirektør Helge Kjøllesdal til Uniforum.

Publisert 3. aug. 2005 10:14

Det tverrfaglege forskingssenteret CEES (Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis) ved Biologisk institutt, UiO, får status som Marie Curie Early Stage Training Site. Det er klart etter at eit uavhengig ekspertpanel sett ned av EU-kommisjonen har gitt senteret 95 av 100 moglege poeng. - Dette er god reklame for UiO, som blir enda meir synleg og attraktivt, seier senterleiar Nils Christian Stenseth i ein kommentar til Uniforum.

Publisert 3. aug. 2005 09:26

Den unge UiO-matematikeren Snorre Harald Christiansen ved Centre of Mathematics for Applications er tildelt et megastipend på 10 millioner kroner. Det er andre gang de prestisje- og pengetunge European Young Investigators Awards er blitt delt ut. - Jeg lå våken i natt og grublet på hvordan dette kommer til å forandre alt. Jeg tror ikke jeg kunne fått noen større pris, sier Christiansen til Aftenposten.