Ung UiO-matematiker fikk megastipend

Den unge UiO-matematikeren Snorre Harald Christiansen ved Centre of Mathematics for Applications er tildelt et megastipend på 10 millioner kroner. Det er andre gang de prestisje- og pengetunge European Young Investigators Awards er blitt delt ut. - Jeg lå våken i natt og grublet på hvordan dette kommer til å forandre alt. Jeg tror ikke jeg kunne fått noen større pris, sier Christiansen til Aftenposten.

I fjor fikk ingen nordmenn stipend, men i år kapret altså Snorre Harald Christiansen (30) en av prisene. Christiansen jobber til vanlig ved CMA (Center of Mathematics for Applications) på Universitetet i Oslo, men ferierer for tiden i Spania. Han har fått stipendet i konkurranse med 600 andre europeiske deltakere. Til sammen deles det ut 25 stipender på 10 millioner kroner hver,

- Jeg fikk meldingen om prisen i går. Det var helt utrolig. Jeg lå våken i natt og grublet på hvordan dette kommer til å forandre alt. Jeg tror ikke jeg kunne fått noen større pris, sier han til Aftenposten.

Pengene skal brukes til arbeid med avanserte ligninger som beskriver naturlovene. For å unngå at datamaskiner regner feil når de beskriver naturlovene, må de programmeres med de riktige ligningene og gjøres smartere, noe Christiansen og hans medarbeidere kan sørge for.

De 250 millioner kronene i potten kommer fra forskningsrådene i 20 europeiske land. Norge har i år betalt inn rundt 2 millioner kroner.

Emneord: Forskning, Naturfag, SFF - Senter for fremragende forskning
Publisert 3. aug. 2005 09:26 - Sist endret 10. des. 2008 16:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere