Monica Bakken: - Studentene skal velge oss!

Monica Bakken er universitetets nye studiedirektør. - Jeg er opptatt av kvalitet og service i alle ledd. Undervisning og støtteapparat skal være så godt at studentene velger oss, proklamerer hun.

FULL INNSATS: - For meg er det avgjørende at vi makter å tilby studentene kvalitet og service. Det krever full innsats i alle ledd, sier Monica Bakken.
Foto: Ola Sæther

Den 1. januar setter Monica Bakken seg til rette i direktørstolen i det som er i ferd med å bli Studieadministrativ avdeling. I juni vedtok nemlig Universitetsstyret å dele Studie- og forskningsavdelingen i en forskningsavdeling og en studieavdeling.

- En drøm

Bakken kommer fra stilling som kontorsjef ved Institutt for statsvitenskap hvor hun har vært siden 1998. Før det var hun avdelingsleder for SV-fakultetets studieseksjon.
- Med bakgrunn fra institutt- og fakultetsnivå er det en drøm å få prøve seg sentralt, sier hun.

Bakken har jobbet med studieadministrasjon i tolv år, hvorav ni med ledelse.
- Det er med en ryggsekk full av erfaring at jeg går inn i den nye stillingen. Men jeg bærer også med meg en stor porsjon ydmykhet, medgir hun.

- Noen programerklæring?

- Nei. Men som sagt: for meg er det avgjørende at vi makter å tilby studentene kvalitet og service. Det krever full innsats i alle ledd. Jeg er svært opptatt av forståelse og blikk for helheten. Det er viktig at vi som jobber sentralt, vet hvorfor en tenker og agerer slik en gjør lokalt. Og vice versa. En helt sentral utfordring for meg som leder, er å sørge for flyt av informasjon i hele systemet, mellom alle nivåer.

- Og direktøren gleder seg til å ta fatt?

- Veldig! Jeg er spent og forventningsfull. Avdelingen er stor, og jeg vet jeg har masse å lære. Framfor alt ser jeg fram til å skulle jobbe sammen med mange dyktige mennesker. Og faktisk har jeg begynt litt, allerede. Jeg er nemlig involvert i arbeidet med omorganiseringen av avdelingen, forteller Bakken som har cand.mag.-grad fra Universitetet i Oslo, samt et påbegynt hovedfag i statsvitenskap, i bagasjen.

Emneord: Undervisning, Monica Bakken, Studentsaker Av Trine Nickelsen
Publisert 12. nov. 2004 10:54 - Sist endret 10. des. 2008 15:30
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere