UiO-våpen er kommet til rette

Universitetet har i mange år manglet oversikt over hvor våpen som lånes ut er blitt av. - Nå har vi fått alle våpnene under kontroll, forsikrer HMS-koordinator Kjell Kvam .

FORSVARLIG: - De som har våpnene på utlån har disse under forsvarlig oppbevaring, konstaterer Kjell Kvam.
Foto: Martin Toft

Da Kjell Kvam begynte i stillingen som HMS-koordinator den 6. juni i år, kunne han raskt konstatere at UiO ikke forvalter sine våpen i henhold til loven.

- De fleste våpnene befinner seg på Svalbard og noen oppbevares her hos oss. Men noen våpen vet vi rett og slett ikke hvor er. Jeg sitter med en uggen følelse av ikke å ha kontroll. Om vi ikke ganske raskt får oversikt over alle våpnene, blir dette en sak for politiet, sa Kvam til Uniforum for to uker siden (se Uniforum nett no: "Våpen på avveie", 30. september.)

Forsvarlig oppbevaring

Den 11. august sendte Kvam ut brev til bestyrerne ved de instituttene som har lånt våpen. I brevet ber han om at våpnene leveres tilbake for kontroll innen 1. september. Nesten én måned etter fristens utløp, hadde han ennå til gode å høre fra ett av instituttene. Men nå har også dette instituttet gitt lyd fra seg.

- Fornyede kvitteringslister for de som er på utlån vil være i orden innen midten av denne måneden. De som har våpnene på utlån har disse under forsvarlig oppbevaring, konstaterer HMS-koordinatoren.

Emneord: Våpen Av Trine Nickelsen
Publisert 14. okt. 2004 09:46 - Sist endret 10. des. 2008 16:05
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere