Få budskapet klarere fram - på engelsk

Er du nervøs og usikker når du foreleser på engelsk? Føler du at budskapet ikke riktig når fram? Da kan Sommerskolens kurs i november komme deg til unnsetning.

BLI EN BEDRE FORELESER: UiO-ansatte kan nå få hjelp til å kommunisere bedre på engelsk.

- Jeg tror at alle har en redsel for å stå foran en forsamling og snakke. Men så er det heldigvis sånn at øving gjør mester. På våre kurs kan folk få øve seg i trygge omgivelser, lover Denise Ringnes ved Den internasjonale sommerskole (ISS), Universitetet i Oslo.

- Meget dyktig

Sommerskolen tilbyr sine studenter et 'Professional Development Seminar' (PDS) hver sommer.
- For første gang tilbyr vi nå en del av PDS for alle ansatte ved UiO, nærmere bestemt kurs i presentasjonsteknikker. Fra New York kommer Sandra Fisher for å kurse UiO-ansatte. Hun er en meget dyktig pedagog som klarer å få det beste ut av mennesker. Fisher har undervist i flere år på Sommerskolen og responsen fra studentene har vært overveldende positiv, forteller Ringnes.

Hun minner om at de ansatte på universitetet er eksperter på sine felt.
- De vet utmerket godt hva de skal si. Men blir de alltid forstått? Virker stoffet tilgjengelig på tilhørerne? Vi er opptatt av måten folk sier ting på, hvordan de presenterer sin kunnskap. En overlege fra Rikshospitalet kontaktet oss nylig og ville delta på kurset. Ikke tvil om at han kan sitt fag, men innser kanskje at formidlingen av det kan bli bedre, sier Ringnes.

Blir filmet

Hun viser til at de færreste får muligheten til å øve opp ferdigheter i å kommunisere på engelsk med et større publikum. Men nå har de ansatte en spesiell mulighet til nettopp dette.

- Kursene går over to hele dager. Vi tar inn maks 15 deltaker på hvert av kursene. Det blir derfor god tid til oppfølging av den enkelte. I løpet av begge dager vil deltakerne bli videofilmet. Hver enkelt kan studere seg selv før og etter kurset og registrere forbedringer.

- Vi håper at kurset blir en suksess, slik at vi kan fortsette å gi universitetsansatte dette tilbudet, avslutter Ringnes.

Seminaret 'Presentation Techniques'

Påmeldingsfrist: fredag 20. oktober.

Seminar I: 8. og 15. november.
Seminar II: 9. og 16. november.

Emneord: Undervisning Av Trine Nickelsen
Publisert 6. okt. 2004 14:17 - Sist endret 10. des. 2008 14:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere