Oslo blir anti-korrupsjonshovedstad

Fra torsdag 30.september til søndag 3. oktober vil Oslo bli verdens anti-korrupsjonshovedstad. Da inviterer Oslo-avdelingen til foreningen for de europeiske jusstudentene (European Law Students`Association/ELSA) til seminaret International Trade and Corruption . Regjeringens spesialrådgiver Eva Joly , Jan Borgen , som er leder for Transparency International, Norge og Petter Langseth i FNs verdensprogram mot korrupsjon, er blant foredragsholderne.

HOLDER FOREDRAG: Daglig leder for Transparency International i Norge, Jan Borgen, er blant foredragsholderne på jusstudentenes konferanse om handel og korrupsjon.
Foto: Ola Sæther

ELSA (European Law Students' Association) er verdens største upolitiske, non-profit organisasjon for jusstudenter og unge advokater med 25.000 medlemmer i 38 forskjellige land. ELSA er aktiv på mange nivåer, deriblant med konsultativ status i en rekke FN- og EUorganer. Advokatfirmaet Vogt & Wiig og Statoil ASA er sammen med ELSA Oslo medarrangører av dette seminaret.

ELSAs avdeling i Oslo inviterer 29.september til 3.oktober om lag 40 internasjonale studenter og 30 studenter fra de juridiske fakulteter i Oslo, Bergen og Tromsø til Oslo for å delta på seminaret "International Trade and Corruption".

Det har i lengre tid vært fokusert på manglende etisk bevissthet og handlekraft i advokatstanden. ELSA Oslo ønsker gjennom dette seminaret å sette fokus på forskjellige korrupsjonsproblemstillinger og gi studenter et grunnlag for å bedømme og ta stilling til slike spørsmål når disse dukker opp ved praktisering av jussen, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

Dette er et fokus som tradisjonelt er utelatt i det juridiske studiet her i Norge, og ELSA ønsker gjennom initiativet å vise omverden at dagens jusstudenter tar problemstillingen på alvor og på egenhånd søker å få kunnskap om sentrale problemstillinger i det daglige liv som praktiserende jurister, heter det i begrunnelsen for å arrangere en slik konferanse.

I tillegg til Eva Joly og Petter Langseth, vil også tidligere førstestatsadvokat i Økokrim, Erling Grimstad, Jan Borgen fra Transparency International, Ilias Bantekas fra Harvard University og Simon Taylor fra organisasjonen Global Witness delta på konferansen.

Emneord: Jus
Publisert 29. sep. 2004 09:43 - Sist endret 10. des. 2008 15:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere