Astrid Nøklebye Heiberg leder Norges UNESCO-kommisjon

Utdannings- og forskningsdepartementet har oppnevnt professor dr. med. Astrid Nøklebye Heiberg som ny leder av Den norske UNESCO-kommisjonen. Nøklebye Heiberg (født 1936) er professor i psykiatri og arbeider ved Universitetet i Oslo.

Hun var president i Norges Røde Kors 1993-1999 og har hatt en rekke internasjonale verv. Dessuten var hun i en periode president for Det internasjonale Røde Kors.

Hun har vært stortingsrepresentant og statsråd i tillegg til flere andre politiske oppgaver for Høyre. I dag innehar Nøklebye Heiberg flere styreverv. Blant annet er hun styreleder i Norsk institutt for kulturminneforskning, Nidarosdomens restaureringsarbeider, Statens Seniorråd og styremedlem i Helse Øst. Hun var den første styreleder i Senter for medisinsk etikk, går det fram av ei pressemelding fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet opplyser at departementet har lagt vekt på Nøklebye Heibergs brede erfaring fra norsk politikk og samfunnsliv, hennes internasjonale oppgaver og hennes engasjement innen kulturvern. Det er dessuten av vesentlig betyding i UNESCO-sammenheng at Nøklebye Heiberg har markert seg sterkt i verdidebatten i det norske samfunn.

Emneord: Internasjonalisering
Publisert 23. aug. 2004 11:12 - Sist endret 10. des. 2008 14:44
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere